Neresničnosti z ministrstva za kulturo

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Približuje se eno leto od gladovne stavke, s katero sem na ministrstvu

za kulturo opozoril na nereševanje problematike javnega zavoda KSEVT. V tem času je vodenje reševanja problematike prevzela Vlada RS in ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, ministrstvo za kulturo pa, kot se ponovno kaže, še vedno zavaja in ovira to reševanje.

V zadnjem intervjuju za Radio Slovenija, 31. 8. v oddaji Arsov forum (http://4d.rtvslo.si/arhiv/arsov-forum/174423767), je namreč minister Tone Peršak izjavil "... da so dobili sredstva, da so bili dolžni izvesti določen program, kar se ni zgodilo v celoti ..." - s čimer očitno nadaljuje neresničnosti svoje odstavljene predhodnice.
Ponovno izjavljamo, da sta tako zasebni zavod KSEVT, ki je izvajal program KSEVT od otvoritve septembra 2012 do avgusta 2014, ter javni zavod KSEVT, ki je od njega prevzel izvajanje programa, izvedla popolnoma vse s strani ministrstva za kulturo financirane programe - ter številne druge projekte in aktivnosti.

Pri tem verjamemo, da neresničnosti (tako kot do zdaj) izhajajo od uradnikov na direktoratu za ustvarjalnost, direktorice direktorata Biserke Močnik in nižjega sekretarja Matjaža Šekoranje. Zato ministra pozivamo, naj ponovno preveri, kateri program oz. projekt naj ne bi bil izveden. Podobne netočnosti namreč že celo leto ovirajo reševanje problematike ter proizvajajo zgolj dodatno škodo - ki lahko postane nepopravljiva.
Pri tem naj poudarimo, da javni zavod KSEVT že več kot eno leto deluje brez programskih javnih sredstev, da se vzdržuje iz lastnih sredstev ter minimalno pomočjo Občine Vitanje.

Miha Turšič, soustanovitelj Ksevta

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta