Na Otoku zavladala panika: Britanski princ Filip se bo "upokojil"

Vojislav Bercko Vojislav Bercko
04.05.2017 11:36

Filip, najstarejši še živi prapravnuk britanske kraljice Viktorije, se je kot grški in danski princ leta 1921 rodil na grškem otoku Krfu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Britanski princ Filip, znan po svojem odkritem govorjenju in pogosto nepremišljenih izjavah, ki bo junija dopolnil 96 let, se bo jeseni "upokojil" oziroma nehal opravljati uradne dolžnosti. Tako se glasi novica iz Buckinghamske palače, kjer je zjutraj zavladala prava panika med poročevalci z britanskega zbora, saj je bil na hitro sklican sestanek celotnega osebja. Kraljica Elizabeta II, stara 91 let, bo svoje kraljevske dolžnosti opravljala še naprej.
Filip, sin grškega princa Andrewa v izgnanstvu, se je s kraljico Elizabeto II. poročil leta 1947 in je soprog oziroma sopotnik britanske monarhinje oziroma monarha nasploh z najdaljšim stažem. Čeprav je živahni princ tako rekoč stalen kraljičin spremljevalec med njeno dolgo vladavino (od leta 1952), pa je sam le redko težil k medijski pozornosti.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta