Metaldays: Nocoj bo slovenske znance spet pozdravil Marilyn Manson

D.Ži, STA
24.07.2017 17:34
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Na Sotočju v Tolminu so se v nedeljo začele glasbene počitnice MetalDays. Na treh odrih bo koncertiralo več kot 110 nastopajočih, med njimi Marilyn Manson, Amon Amarth, Opeth, Doro, Iced Earth, Katatonia, Pain, Blues Pills, Bloodbath, Death Angel, Abbath, Shining, Loudness, Kadavar, Equilibrium in Sanctuary.

Nocoj bo koncertni del ob 22.30 zaznamoval Marilyn Manson, ki je s svojo glasbo in "zunajzemeljsko pojavo" šokiral glasbeni svet v devetdesetih letih ter že takoj ob začetku kariere, predvsem z albumoma Antichrist Superstar in Mechanical Animals pridobil hkrati sloves antivzornika mladini in skoraj kultne privržence. V Sloveniji je nastopil že večkrat. Marilyn Manson je s svojo glasbo dosegel velike uspehe - milijonske naklade albumov, prva mesta prodajnih lestvic, štirikrat pa je bil nominiran za glasbeno nagrado grammy. Poleg Marilyna Mansona v ponedeljek na MetalDays prihajajo tudi Iced Earth, Loudness, Venom INC. in drugi.

Zaradi dežje organizatorji obiskovalcem priporočajo dežne plašče in gumijaste škornje.

Na torkovem glasbenem sporedu izstopajo Amon Amarth, Katatonia in Kadavar. V sredo na Sotočje prihajajo tudi Doro, Bloodbath, Shining, Grave Digger. Četrtek je dan za Opeth, Solstafir, Architects in Blues Pills. V petek, zadnji koncertni dan, na MetalDays med drugim prihajajo Heaven Shall Burn, Pain in Death Angel.


Letošnja festivalska novost MetalDays je tretji oder, v celoti posvečen novim imenom metal glasbe. Glasbeni program na NewForces odru se je pričel v soboto, že dan pred uradnim začetkom festivala.
 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta