McEnroe izzval Williamsovo: Dragi John, obožujem te in spoštujem, a ne omenjaj me, če ...

STA
27.06.2017 14:47
Spet: ali je tenis moški ali tudi ženski šport in na katerem mestu bi bila Američanka, če bi igrala v moški konkurenci.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
John McEnroe
Serene Williams
"Da je najboljša igralka na svetu, ni dvoma. A če bi morala igrati skupaj z moškimi, to bi bila povsem druga zgodba, bila bi največ 700. na svetu,"
Alexisom Ohanianom,
"Dragi John, obožujem te in spoštujem, vendar pa te prosim, da me ne omenjaš v svojih trditvah, ki ne temeljijo na dejstvih. Nikoli nisem igrala proti nikomur s tiste lestvice, niti nimam časa. Spoštuj mene in mojo pravico do zasebnosti, v obdobju, ko pričakujem otroka. Lep dan, gospod.
Dimitrij Tursunov
"Mislim, da McEnroe ni mislil nič slabega in ni želel zmanjševati kakovosti ženskega tenisa, ampak realnost je pač takšna, da smo moški na splošno močnejši od žensk. Tenis postaja vse bolj fizičen šport, zato mislim, da bi ženske težko premagovale moške. Ne gre za delitev belo/črno, upoštevati je treba veliko faktorjev. Mogoče moja forma ni najboljša, vendarle pa mislim, da je moj tenis veliko boljši, kot bi lahko sklepali zgolj na podlagi mojega rankinga. Ona je noseča, jaz nisem. John pa tako ali tako zelo dobro ve, o čem govori. Še nikoli ga nisem slišal, da bi izrekel popolni nesmisel. Drži kot pribito, kaj je rekel o njej, da je odlična igralka, ki jo krasijo moč, eksplozivnost in velika predanost tenisu. Vendar še vedno upam, da bi jo lahko premagal,"
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta