Klopne bolezni so nevarne, zato pse zaščitimo

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
02.06.2023 12:18

Klopne bolezni so za naše kosmatince lahko zelo nevarne, celo smrtne. V Sloveniji so najpogostejše borelioza, anaplazmoza (erlihioza) in babezioza.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Shutterstock

Pri boreliozi se pogosto pojavijo šepanje, vročina, vnetje sklepov, apatičnost, lahko pa zaradi nje celo odpovedo ledvice. Tudi pri anaplazmozi je šepanje pogost simptom, bolni psi pa imajo lahko hude prebavne težave in epileptične napade. Prav tako lahko ima hude posledice babezioza, pri hujših potekih celo odpovedo ledvice, nastanejo motnje v delovanju centralnega živčnega sistema, pes lahko brez veterinarske pomoči celo pogine.

Ustrezna zaščita pred klopi je nujna

Da se izognemo vsem naštetim boleznim, je zelo pomembna zaščita pred klopi. Poleg tega je pomembna tudi varnost izdelka, ki odganja klope. Vse pogostejše so namreč težnje po učinkoviti zaščiti brez kemikalij.

Kot odgovor za najzahtevnejše ljubitelje narave in vse, ki jim je mar, da izdelek nima škodljivih stranskih učinkov, je tu Tickless – ultrazvočni odganjalec bolh in klopov, ki je brez kemikalij, deluje preventivno in zelo dolgo ter, kot rečeno, nima nobenih stranskih učinkov in je okolju prijazna rešitev.

Tickless je idealna rešitev tudi za pse, ki ne prenesejo kemičnih pripravkov, za bolne in starejše živali, breje psičke in mladičke.

Kako deluje

Napravica, ki je primerna za majhne in velike domače ljubljenčke, deluje na osnovi ultrazvočnih valov, visokih frekvenc, ki učinkujejo neposredno na senzorični organ bolh in klopov. Specifična frekvenca ultrazvoka, ki je popolnoma nezaznavna za nas ali našega ljubljenčka, onemogoči delovanje senzoričnih organov klopov in bolh in tako vodi v njihovo začasno izgubo orientacije. Zaradi tega klopi ali bolhe ne zaznajo gostitelja.

Tickless je podprt z različnimi študijami

Da je Tickless res učinkovit, so se prepričali že številni pasji skrbniki, njegovo uspešnost pa so dokazale tudi študije uglednih ustanov.

Tickless so prvič testirali na Univerzi v Milanu, kjer je bila dokazana njegova učinkovita zaščita pred klopi in bolhami. Izdelki Tickless so bili testirani leta 2012 v laboratoriju za mikrobiologijo in infekcijske bolezni na univerzi Camerino v Italiji, leta 2018 pa še od ameriške VCA Animal Hospital Group, ki velja za najboljšo veterinarsko organizacijo na svetu.

Rezultati so pokazali, da je pri živalih, ki so že imele klope ali bolhe, Tickless preprečil poslabšanje, pri nekaterih je celo zmanjšal pojavnost bolh in klopov. Pri živalih, ki pred začetkom študije niso imele bolh in klopov, pa je Tickless preprečil nove pojavnosti. Dokazana je bila kar 94-odstotna zaščita pred klopi.

Napravi Tickless popolnoma zaupa tudi Alenka Godec, uporablja jo zase in za svoji ljubljenki.
Arhiv naročnika

Kateri izdelek Tickless izbrati

Številne prednosti in dolga obstojnost izdelka vsekakor prepričajo. Ko izbirate Tickless za svojega kosmatinca, se odločate med dvema različnima izdelkoma, ki ju enostavno pritrdite na ovratnico ali oprsnico.

Prvi je Tickless PET, ki ga bodo kužki učinkovito nosili celo sezono klopov, saj bo po aktivaciji zagotavljal 9-mesečno zaščito, njegovo območje delovanja je približno 1,5 metra. Da zagotovite učinkovitost, naj bo naprava ves čas na kosmatincu, odstranite jo le med kopanjem, saj ni vodoodporna.

Arhiv naročnika

Za manjše pse in mačke kupite Tickless MINI, ki ima večje območje delovanja, in sicer 2,5 metra. Trajnost Tickless MINI je kar pet let, polni se z USB-polnilcem in ima tudi nočno funkcijo – utripanje rdeče lučke bo zagotavljalo, da bosta vaš kužek ali mačka v temi bolje vidna.

Arhiv naročnika

Naprava Tickless je na voljo tudi v različici za humano uporabo. Brez kemikalij bo uspešno zaščitila tako vaše otroke - Tickless Baby&Kid, kot tudi druge člane družine - Tickless Human,  in to s kar 94-odstotno učinkovitostjo. Klopom smo izpostavljeni tudi med urejanjem domačega vrta, najbolj pa med sprehodi v naravi, zlasti v gozdovih, ter med šotorjenjem in drugimi aktivnostmi na prostem.

Arhiv naročnika

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.