Kdo je blondinka, ki po mestu navdušuje z violino?

Kaja Steblovnik
12.07.2017 16:00

Mlada Celjanka, nabita s pozitivno energijo, po mariborskih lokalih navdušuje s priredbami znanih komadov na električni violini.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Morda ste na večernem sprehodu čez Maribor že kdaj opazili (in zaslišali) simpatično blondinko z električno violino, ki je igrala komade, ki jih lahko vsakodnevno slišite na radiu, zraven pa je lahkotno poplesavala v visokih petah. Tu in tam jo je spremljal DJ, občasno pa se ji je pridružila harfistka. Maša Golob prihaja iz Celja, a tačas veliko igra tukaj.
Svojo strast do violine je odkrila že pri petih letih. Ker sta oba starša navdušenca nad glasbo, mama pa je tudi profesorica glasbe, sta ji lahko omogočila predčasen vpis v glasbeno šolo. Po končani nižji glasbeni šoli se je vpisala na glasbeno gimnazijo v Celju, kasneje pa je študirala Muzikologijo na Univerzo v Ljubljani, kjer trenutno zaključuje magisterij. Eno leto je posvetila tudi študiju v Berlinu. Tam je odšla na nekaj avdicij, ki so jo pripeljale do igranja v raznih orkestrih.

Igranje v orkestru ni dovolj

Pri igranju v orkestrih je sicer uživala, vendar pa je čutila, da ji to ni dovolj. V Berlinu se je tudi navdušila nad elektronsko glasbo. Ideja o solo karieri pa se je porodila šele ob vrnitvi v Slovenijo. Sprva je sicer razmišljala, da bi odšla delat na križarko, kjer bi ob večerih igrala violino, a je srečna, da je ta plan splaval po vodi. S tem, kar trenutno počne, je zelo zadovoljna. Pravi, da je bil pravzaprav potreben samo en nastop, ostali so se kar zvrstili.

Tudi avtorski komadi

Tačas sodeluje z različnimi glasbeniki, med katerimi najbolj izstopata DJ Vanillaz, s katerima so pred kratkim spisali avtorski komad, ki ga lahko po Mašinih besedah pričakujemo do konca poletja. Večkrat jo lahko slišimo igrati tudi s harfistko Astrid Kljun, s katero je prav tako v nastajanju avtorski projekt.
Za prihodnost Maša pravi, da je še nekoliko nejasna, bi pa zagotovo rada ostala v elektronskih vodah. Dobila je že nekaj ponudb za tujino, vendar o njih še premišljuje, saj želi najprej dokončati šolo. Večkrat so jo vprašali, zakaj ravno električna violina in če se boji konkurence na tem področju. Na ta vprašanja odgovarja s stavkom: "Nihče ni ti in to je tvoja moč". Meni namreč, da če nekaj počneš s srcem, preprosto ni dvoma v uspeh.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta