Kdo bo zmagal na Emi 2018? To pravi tujina ...

Denis Živčec Denis Živčec
19.02.2018 10:20

Z Emo 2018 se te dni ne ukvarjamo samo doma. Najbolj obiskana evrovizijska stran obiskovalce sprašuje, kdo naj v Lizboni zastopa Slovenijo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Finalisti Eme 2018
Jani Ugrin

Ne ukvarjamo se s posledicami polfinala Eme 2018 samo v Sloveniji. Završalo je tudi med tujimi oboževalci Pesmi Evrovizije, ki pozorno spremljajo vse podrobnosti nacionalnih predizborov. Če pobrskamo po komentarjih na mednarodnih spletnih forumih, opazimo, da teče živahna debata in da se poslušalci večinoma strinjajo s tem, da je Ema 2018 glasbeno nekoliko šibkejša od Eme 2017.
Najbolj obiskana neuradna evrovizijska stran, razvpiti Wiwiblogs, je Emi namenil celo anketo. V njej obiskovalce sprašujejo, kdo naj Slovenijo zastopa na majski Pesmi Evrovizije v Lizboni. Rezultati so zanimivi, četudi je število glasov težko primerjati s kakšnim resnim telefonskim glasovanjem. A gre razbrati, kateri slovenski nastopi so pritegnili pozornost tujcev. V anketi lahko sicer sodelujemo tudi Slovenci.
Prvo mesto Wiwiblogsove ankete trenutno zasedata Bql s skladbo Ptica. Zbrala sta 31,6 odstotka oziroma 420 glasov. Sledi Lara Kadis z Zdaj sem tu. Zbrala je 21,6 odstotka oziroma 287 glasov. Tretja je Lea Sirk s Hvala, ne. Zaenkrat ima 233 glasov, oziroma 17,53 odstotka. Četrto mesto v anketi trenutno zaseda Ina Shai s skladbo V nebo. Ina ima trenutno 10,08 odstotka oziroma 134 glasov. Za njo je Nuška Drašček. Skladbi Ne zapusti me zdaj je trenutno namenjenih 88 glasov, torej 6,62 odstotka. Sledijo Indigo s skladbo Vesna (75 glasov), pa Proper z Ukradenim cvetom (58 glasov) in Marina Martenson z Blizu (34 glasov).
V samih komentarjih pod anketo so bralci sila neenotni, saj ima skoraj vsak svojega favorita, a se nekako veliko vrti okoli Bql, Lare Kadis, Ine Shai in Nuške Drašček, nekateri se sprašujejo tudi, kaj se je zgodilo z Niko Zorjan. Preverite TUKAJ.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta