Evgen Car: Kmet in igralec sta gradila drug drugega

besedilo Jože Gabor
13.10.2018 20:17
Gledališki in filmski igralec Evgen Car pravi: »Sem družaben, zelo rad pa imam tudi samoto.« Vsako leto se en mesec umakne v svoj vinograd v Dobrovniških goricah. Tudi zato, najbrž, ker ima na otroštvo tam zelo lepe spomine.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Evgen Car
fotografija aleš cipot
Kako so v domačem Dobrovniku v šestdesetih letih gledali na vašo odločitev, da boste postali igralec? Bili ste med prvimi iz pokrajine ob Muri, ki so se odločili za ta poklic.
Na rodni Dobrovnik vas veže tudi vinograd, ki ste ga podedovali po očetu in ga tudi že več desetletij obdelujete. Kaj vam pomenijo vezi s Prekmurjem?
Kako se spominjate svojih igralskih začetkov v ljubiteljski gledališki skupini v Dobrovniku in sploh svojega otroštva in mladosti v Prekmurju?
Ste kdaj razmišljali, da bi pustili izobraževanje za igralca in ta poklic ter se vrnili domov?
Igralsko ste se kalili v gledališču v Mariboru, kjer ste bili tudi bliže domu. Je to mesto postalo vaš novi dom?
Napisali ste monokomedijo Poredušov Januš, s katero ste nastopali po vsej Sloveniji in tudi v tujini. V njej ste združili svojo ljubezen do gledališča in rodnega Prekmurja.
Tudi v svojem zadnjem besedilu, scenariju za igrani film z naslovom Matrni jezik, kinč predragi, se posvečate Prekmurju.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta