Bodoči metalurški tehniki imajo veliko možnosti za zaposlitev ali nadaljnji študij

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
25.03.2021 09:30
Program metalurški tehnik izvajajo tudi na Srednji šoli Slovenska Bistrica, podjetje Impol pa zanj vsako leto razpiše 15 štipendij
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Proizvodnja v Impolu je dinamična in raznolika.
Impol/Nino Verdnik

Na Srednji šoli v Slovenski Bistrici vsako leto razpišejo 28 prostih mest v programu metalurški tehnik. Dijaki že med izobraževanjem dobro spoznajo gospodarsko panogo in potencialnega delodajalca. V šoli jih poučujejo strokovnjaki iz gospodarstva, natančneje strokovnjaki na področju metalurgije iz skupine Impol, prav tako dijaki v Impolu opravljajo praktični del pouka in med šolanjem na praksi obiščejo tudi pomembna podjetja v tujini. Po končanem programu se dijaki lahko zaposlijo ali pa nadaljujejo izobraževanje. Impol za izobraževanje v tem programu vsako leto razpiše 15 štipendij.

Lani je šolanje zaključila prva generacija dijakov. V štirih letih šolanja so usvojili osnovno strokovno teoretično in nekaj praktičnega znanja, kar bo odlična popotnica za nadaljevanje študija ali za zaposlitev. Poleg tehničnih in strokovnih znanj so dijaki razvijali tudi ključne socialne kompetence, ki jim bodo omogočale uspešno delovanje v družbi in osebnostno rast ter razvoj.

»Če se odločite za program metalurški tehnik, vam zagotovo ne bo žal!«

Maja Klinc
Impol

Kako je biti del generacije, ki je prva zaključila program metalurški tehnik, nam je zaupala Maja Klinc, dijakinja pre generacije metalurških tehnikov in Impolova štipendistka, ki je sedaj zaposlena v skupini Impol: »Program metalurški tehnik najprej ni bil moja prva izbira, a so me bližina šole, raznolikost vsebine, različne možnosti zaposlitve in kadrovska štipendija Impola takoj prepričali. Pravzaprav mi je bilo med šolanjem všeč vse. Dobili smo veliko splošnega znanja in pridobili ogromno praktičnih izkušenj. S praktičnimi primeri smo se srečevali med poukom, pri opravljanju prakse in na strokovnih ekskurzijah. Vsi v razredu smo zanimanje še okrepili, ko smo v drugem letniku v Impolu opravljali prakso. Takrat smo se konkretno srečali s podjetjem in smo v realnosti spoznali vsebine, ki smo se jih učili v šoli. V programu šolanja so se ves čas izmenjevali splošni in strokovni predmeti, pri katerih so sodelovali strokovnjaki iz Impola.

Po končanem šolanju sem se kot Impolova štipendistka lani septembra v Impolu tudi zaposlila. Danes se na delovnem mestu zelo dobro počutim, imam odlično ekipo in rada opravljam svoje delo. Na delovnem mestu bi se rada še dodatno razvijala in prepričana sem, da bom lahko v podjetju Impol dobro razvijala svojo karierno pot.

Vsem, ki ste na pragu izbire svoje poklicne poti, lahko povem, da vam zagotovo ne bo žal, če se odločite za poklic metalurški tehnik!« 

{api_embed_photo}647312{/api_embed_photo}

Kakšna je perspektiva metalurškega tehnika?

Uroš Kovačec
Impol

Uroš Kovačec, direktor za kakovost v skupini Impol, v programu metalurški tehnik tudi poučuje: »Program metalurški tehnik je sodobno zasnovan program z neposredno povezavo med teoretičnimi in praktičnimi znanji celotnega gospodarskega okolja z metalurško dejavnostjo v regiji in širše. Razvoj te panoge je še naprej v velikem vzponu. Ravno tukaj se ponuja možnost zaposlitve in izkoristek potenciala v drugih kariernih perspektivah z vidika ustrezne strokovne usmeritve. Nabor pridobljenih znanj za potrebe opravljanja maturitetnih vsebin prav tako ponuja možnost nadaljnjega šolanja na univerzah in s tem posledično izbiro študija v širših smereh naravoslovno-tehniških ved. Med srednješolskim izobraževanjem lahko posameznik v okviru prakse spozna številne metalurške in strojne procese ter podjetja, kar mu omogoča lažjo odločitev pri izbiri usmeritve na poklicni poti, to pa neposredno vpliva na osebno zadovoljstvo in njegovo poklicno rast.«

{infobox-gray}157513{/infobox-gray}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.