(sta)
14.12.2016 21:45
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Včerajšnja skoraj šesturna pogajanja med vlado in sindikati javnega sektorja še niso pripeljala do dogovora. Več pogajalci niso želeli razkriti, saj so so dogovorili, da o vsebini pogajanj izjav ne bodo dajali. Znova se bodo dobili danes ob 15. uri.

Boris Koprivnikar

Skupščina Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) je na včerajšnji seji za generalnega direktorja zavoda za dobo štirih let imenovala

Marjana Sušlja

, ki zdaj direktorsko funkcijo opravlja kot vršilec dolžnosti. Sklep o imenovanju bo skupščina posredovala državnemu zboru, ki ima končno besedo pri izbiri novega generalnega direktorja. Za imenovanje Sušlja, ki kot vršilec dolžnosti vodi ZZZS od 15. septembra, je glasovalo 33 članov skupščine, proti jih je bilo pet. Upravni odbor zavoda je Sušlja izbral izmed štirih kandidatov. Poleg njega so za direktorsko funkcijo kandidirali še

Matjaž Rakovec, Edita Orehovec

in

Drago Perkič

. Končna odločitev o novem generalnem direktorju je zdaj v rokah državnega zbora. Sušelj je v predstavitvi svojega programa poudaril, da njegova pripravljenost za vodenje ZZZS izhaja iz prepričanja, da je znotraj sistema še veliko priložnosti za izboljšave. Če bo deležen tudi zadostne podpore v državnem zboru, si bo prizadeval za "transparentno in proaktivno sodelovanje z organi upravljanja in nosilci zdravstvene politike ter za odgovorno izvedbo dogovorov".

(sta)

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta