mbk
22.11.2016 18:56
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Mladi iz društva IndiJanez so lovili misli naključnih mimoidočih, ki jih sedaj delijo z drugimi obiskovalci v centru mesta. Včeraj so tako člani in prostovoljci Društva IndiJanez izvedli ulično intervencijo, poimenovano Lovilec misli - ustavljali so mimoidoče. Ti so bili sprva presenečeni nad vprašanjem "Oprostite, o čem ste pravkar razmišljali?", vendar jih je večina bila pripravljena podeliti svoja trenutna razmišljanja.

Pevke Vokalne skupine Kresnice, ki v Mariboru že več kot 25 let iz spoštovanja do slovenskega ljudskega izročila vztrajno ohranjajo ljudske pesmi naših prednikov, tudi letos vabijo na svoj že tradicionalni letni koncert. Ta bo v četrtek, 24. novembra, ob 19. uri v dvorani Union. Tokrat so pesmi združile v venček z naslovom Pesem gre čez tri gore. Koncert bo povezoval Stane Kocutar, vstopnine ni.

Zavod Aloja Maribor ponovno organizira brezplačni predavanji o pojavu demence. Namenjeni sta ljudem z demenco in njihovim svojcem ter vsem, ki jih to področje zanima. O prepoznavanju psihosocialnih potreb ljudi z demenco, kako jih podpreti in razumeti, bo predaval Jože Škrlj, pedagog in psiholog, z večletnim strokovnim delom na področju demence. Predavanji bosta danes, 22. novembra, v prostorih mestne četrti Radvanje (Lackova cesta 43, nasproti gostišča Stare lipa) ob 10.30 in 16.30. Dodatne informacije na 041/694 360 ali info@zavod-aloja.si.

Poezija na mestnih ulicah je plakatna akcija MKC Črka, ki že deveto sezono zapored na mariborskih plakatnih mestih ponuja poezijo domačih pesnikov mlajše in srednje generacije. Deset pesmi desetih pesnikov in pesnic po izboru selektorja in avtorja projekta, urednika Nina Flisarja, bo od naslednjega tedna na ogled na plakatnih mestih Snage v središču Maribora.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta