Kdo je hollywoodska "kraljica ketamina"? Matthewu Perryju prodala substanco, štiri dni pozneje je bil mrtev

Va
18.08.2024 18:26

"Obtoženim je bilo več do tega, da z gospodom Perryjem zaslužijo, kot pa da bi se pobrigali za njegovo dobro," je izjavil tožilec.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Matthew Perry je umrl oktobra lani.
Reuters

Med osumljeno peterico, ki naj bi bila imela prste vmes, ko je lansko jesen znenada umrl Matthew Perry, eden od igralcev kultne serije Prijatelji, sta tudi dva zdravnika, igralčev osebni asistent in hollywoodska "kraljica ketamina". Vsi so bili del kriminalne združbe, ki je distribuirala drogo.

Kdo je ženska, ki se je leta pojavljala v družbi znanih oseb in naj bi bila, sledeč obtožnemu predlogu, tista, ki je 24. oktobra lani Perryju prodala kakšnih 50 ampul ketamina, snovi, ki v nenadzorovanih količinah povzroča hudo odvisnost, in s tem zaslužila 11 tisoč dolarjev? Štiri dni pozneje je bil igralec mrtev. 

Njeno ime je Jasveen Sangha, je objavil BBC in povzel portal Dnevnik.hr. Na prvem zaslišanju je zatrdila, da ni kriva. Kljub temu ostaja priprta, sodišče je zavrnilo zahtevo za varščino.

Njeno domovanje v severnem Hollywoodu je bil pravo središče trgovine z drogo, je povedal tožilec Martin Estrada. V hišni preiskavi so našli več kot 80 ampul ketamina in na tisoče tablet od metamfetaminov, xanaxa in drugih zdravil, ki se izdajajo na recept, in tudi kokain. Tam je, trdi tožilstvo, prepovedane snovi skladiščila in jih prodajala dalje. 

"Družila se je samo z bogatimi in slavnimi," je povedal soobtoženi Erik Fleming, Perryjev znanec, ki naj bi bil vse skupaj koordiniral. Denar je dobival od igralčevega asistenta Kennetha Iwamasa in ga nosil v njeno "trgovino". Na dan, ko je bilo objavljeno, da je igralec mrtev, je Sangha Flemingu poslala sporočilo: "Izbriši vsa najina dopisovanja." 

Kraljica ketamina je od svoje kriminalne dejavnosti dobro živela in to rada pokazala na družbenih mrežah. Družila se je s slavnimi, bila naj bi celo na podelitvah zlatih globusov in oskarjev.

"Obtoženim je bilo več do tega, da z gospodom Perryjem zaslužijo, kot pa da bi se pobrigali za njegovo dobro," je izjavil tožilec Estrada in dodal, da pokojni igralec oziroma njegov krog ni bil edini odjemalec kraljice ketamina, ki ji grozi najmanj desetletna zaporna kazen. 

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta