(FOTO) Od poslovne ideje do prave ljubezni: Nenavadna zgodba o Draženu Petroviću in Sanji Doležal

D.Ži
25.10.2024 10:14

Njuna ljubezenska zgodba naj bi v prvi vrsti služila marketinškim namenom, a je iskrica nato preskočila čisto zares, dokler se zaradi odtujenosti nista razšla.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Februar 1989, tekma klubov Real Madrid in Cibona Zagreb se je končala z rezultatom 119:97. Na fotografiji Fernando Martín in Dražen Petrović.
Profimedia

Dvaindvajsetega oktobra 1964 se je rodil Dražen Petrović, eden največjih košarkarjev vseh časov. Ob omembi življenja nikoli pozabljenega košarkarskega asa je neizogibno ime pevke Sanje Doležal, ki je, kot mnogi trdijo, prav poseben del te zgodbe.

Razmerje med Sanjo in Draženom je bilo zamišljeno kot marketinški trik, a se je zelo hitro spremenilo v nekaj povsem drugega. Predstavil ju je menedžer Zoran Škugor, čigar ideja je bila povezati pevko Novih fosilov z najljubšim košarkarjem in tako ohraniti stalno zanimanje javnosti. Sanja in Dražen sta se prvič srečala v Klubu Šibenčanov, kjer je mlada glasbenica takoj spoznala tudi njegove starše, piše Index.hr

Svetovno prvenstvo 1986, Sovjetska zveza proti Jugoslaviji, rezultat 91:90. Dražen Petrović in Arvidas Sabonis.
Profimedia

Zveza je trajala leto dni in težko je določiti točen trenutek, ko se je poslovna ideja spremenila v pravo ljubezen. Mnogi pričevalci tistega časa danes pravijo, da sta bila drug nad drugim očarana že na prvi pogled. Sanja je za Dražena redno navijala na njegovih tekmah, on pa jo je hodil podpirat na koncerte Novih fosilov.

Sanja Doležal je v tistem času bila ena najbolj oboževanih pevk v državi. 
Sašo Bizjak

"Še zdaj mi je težko pomisliti, da ga ni več"

Pogosto ju je bilo mogoče videti na sprehodu po središču Zagreba, kjer sta se z veseljem ustavila za pogovor z oboževalci, ki so sanjali o njunem srečnem koncu in poroki ene najbolj priljubljenih pop zvezdnic tistega časa in najljubšega športnika. Toda po enem letu je razmerje izzvenelo. Oba sta bila preveč zaposlena, pogosto ločena zaradi treningov, tekem in koncertov, a sta se razšla prijateljsko.

"Bil je res nekaj posebnega," se košarkarja spominja Sanja Doležal. 
Matjaž Tavčar

"Bil je res nekaj posebnega. Njegov odhod sem doživela strašno. Še zdaj mi je težko pomisliti, da ga ni več. Spomnim se najinega zadnjega srečanja na koncertu," je leta 2015 v intervjuju povedala Sanja in razkrila, da je z njegovo mamo Biserko še vedno v zelo dobrih odnosih. "Blizu sva si. Pogosto jo vidim in jo rada objamem," je povedala, še piše Index.hr. 

Dražen Petrović je 7. junija 1993 umrl v prometni nesreči na avtocesti v Nemčiji. Bil je v avtomobilu s svojim dekletom Klaro Szalantzy, ki se je kasneje poročila z nekdanjim nemškim nogometašem Oliverjem Bierhoffom. Poleg njiju pa je bila v avtu še Hilal Edebal, tedaj mlada košarkarica. 

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta