(REKLI SO) Ljudmila Novak: Če nekdo stokrat pove, da je Ljudmila Novak Kučanova, začnejo ljudje to verjeti

DR
23.04.2024 12:00

Evropska poslanka in bivša predsednica NSi Ljudmila Novak v intervjuju za Reporter, ali je njena stranka upogljiva in kaj se je naučila o SDS.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ljudmila Novak: "To so bolj zlonamerna podtikanja, ki se jih neka stranka kar naprej poslužuje. Istočasno pa razglaša, da oni lahko z vsemi sodelujejo. Po njihovem mnenju pa to ni dopustno za Novo Slovenijo, ker mora biti zvesta ali pokorna samo eni stranki."
Robert Balen

"Če nekaj ni prav, pač ni prav, in samo to sem javno povedala. Vedno sem zagovarjala, tudi ko sem bila še predsednica stranke in smo bili v opoziciji, da podpremo tisto, kar je dobro in pametno. Če mislimo, da nekaj ni prav, pa zavrnemo. V tem smislu je NSi pri nekaterih vladnih predlogih sodelovala, ne da bi zaradi tega hotela vstopiti v koalicijo. Meni se zdi to normalno, in to je tudi način dela v Evropskem parlamentu. Mi tam sodelujemo ne glede na politično pripadnost. To ne pomeni, da si zdaj z nekom v koaliciji, če si podprl nekaj, kar je v skladu s tvojim programom in vrednotami. 

To so bolj zlonamerna podtikanja, ki se jih neka stranka kar naprej poslužuje. Istočasno pa razglaša, da oni lahko z vsemi sodelujejo. Po njihovem mnenju pa to ni dopustno za Novo Slovenijo, ker mora biti zvesta ali pokorna samo eni stranki. S tem se pa jaz nikoli nisem strinjala in se tudi ne bom. Vsaka stranka ima svoj program, svoja načela in je prav, da to uveljavlja, in ne sme biti privesek nobene druge stranke.

Tudi v preteklosti sem se zavzemala za to, da gremo v koalicijo s kako drugo stranko, ni nujno, da je to vedno samo ena in ista stranka, ki ima svoje zgodovinske korenine prav tako na levici. Imam kar več kot 20-letne izkušnje s to stranko (SDS, op. ur.), saj se je to začelo že na lokalnem nivoju. Žal mi je, da se je tako močno utaborila na desnici in s svojim močnim propagandnim aparatom prevzela tudi del naših volivcev. Če nekdo stokrat pove, da je Ljudmila Novak Kučanova, pač začnejo ljudje to verjeti. Če se iz vljudnosti z nekom rokuješ, še nisi njegov podpornik."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta