V Dobrovcah in Račah optimistično v prihodnjo sezono

Damijan Toplak Damijan Toplak
24.06.2023 05:00

Nogometaši Dobrovc in Rač, ki so tretjeligaško prvenstvo sklenili tik pod vrhom, za prihodnjo sezono obljubljajo igralske okrepitve in boj za vrh III. lige - vzhod

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Utrinek s tekme Premium Dobrovce - Rače (3:0), ki je bila 20. maja letos v Dobrovcah odigrana pod reflektorji
NK Premium Dobrovce

Dosegli smo največji uspeh v 47-letni zgodovini kluba," pove Robert Meznarič, predsednik kluba Premium Dobrovce, ozirajoč se na osvojeno četrto mesto v pretekli sezoni III. lige - vzhod. Nič manj zadovoljen ni Marko Mergeduš, predsednik NK Rače, saj se je njihova članska ekipa kot novinec v ligi zavihtela kar na peto mesto III. lige - vzhod, še nekaj tekem pred koncem pa so se borili celo za prvo mesto. Oba tretjeligaška kluba z Dravskega polja tudi za sezono 2023/24 napovedujeta dobre predstave in ob zadržanju ekipe ter delni okrepitvi obeh ekip z nekaterimi drugo- in tretjeligaškimi igralci celo boj za vrh lige. V prihodnji sezoni bo sicer v III. ligi - vzhod nastopala še ekipa Hajdine kot letošnji prvak superlige MNZ Ptuj.

V Dobrovcah ponosni tudi na mlajše selekcije

"Po prikazani igri bi si verjetno že letos zaslužili celo višjo uvrstitev, bomo pa v prihajajoči sezoni startali na uvrstitev med prve tri ekipe, če se bo ponudila priložnost, pa tudi za prvo mesto in morebitno napredovanje v drugoligaško konkurenco," ostaja optimističen Robert Meznarič, prvi mož NK Premium Dobrovce. Ob tem pove, da za zdaj ni še nobeden od nogometašev zapustil njihove ekipe, in če se bodo okrepili z nekaterimi drugo- in tretjeligaškimi igralci, izboljšanje njihove letošnje uvrstitve ni izključeno. Do sezone 2024/25 pa želijo razširiti igrišče z 62,5 na 65 metrov.

Ponosni so tudi, da so vse mlajše selekcije obdržali, mladinska ekipa pa je bila druga v I. MNZ Maribor, ko je zaostala za štiri točke zgolj za ekipo Malečnika, s čimer so se jim izmuznile kvalifikacije za mladinsko drugo ligo. "Na igralce vseh selekcij v klubu smo ponosni in vsi so (ne)posredno zaslužni za uspeh naše članske ekipe," meni Meznarič, ki je zadovoljen tudi z dobrim obiskom na domačih tekmah, saj si je recimo tekmo Dobrovce - Rače (3:0) 20. maja ogledalo kar 400 ljudi.

V Račah kmalu obnova tribune

"V prvi sezoni smo spoznavali ligo in druge ekipe, ob tem pa izpolnili prvi cilj obstati v ligi. Bili smo celo v vrhu lige, a smo ob koncu sezone imeli nekaj smole, poznala se je tudi utrujenost naše ekipe, in na koncu smo osvojili še vedno zelo dobro peto mesto. Trenutno tudi ne izpolnjujemo vseh pogojev, da bi lahko zaigrali v drugoligaški konkurenci, bomo pa v kratkem obnovili dotrajano tribuno, ki bo lahko sprejela 300 ljudi. Pri tej investiciji bo pomagala tudi Občina Rače - Fram," razloži Marko Mergeduš, ki pričakuje, da bo večji del ekipe nespremenjen, morda bo kakšen odhod, bi pa želeli v klub privabiti dva ali tri igralce, ki igrajo v tretji ligi ali višje. Sogovornik ocenjuje, da je liga močno napredovala, kar dokazuje letošnji preboj Rogaške v prvo ligo, drugoligaš Bistrica pa je zaigral celo v polfinalu pokala NZS, obe ekipi pa sta še pred dvema letoma igrali v III. ligi - vzhod. V Račah so zadovoljni, ker se je oblikovala navijaška skupina, ki njihove nogometaše spodbuja tudi na gostovanjih, prav tako Mergeduš opaža, da bi se vsaj štirje najboljši klubi I. MNZ Maribor zlahka obdržali v III. ligi - vzhod, saj je tudi ta liga kakovostno precej napredovala.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta