Slovenska Bistrica: Do konca leta 90 mestnih koles

tajd
06.10.2019 03:31

Končujejo gradbena dela za sedem kolesarnic, a električna kolesa ne bodo na voljo samo v kolesarnicah, ampak povsod po mestu. "So klasična mestna kolesa, ki pa jim je mogoče dodati elektro pogon. Uporabnik si bo baterijo lahko kupil ali najel," razlagajo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na mobilnostni tržnici so predstavili kolesa, ki bodo kmalu na izposojo v mestu.
Tomaž Ajd

V Slovenski Bistrici so ob evropskem tednu mobilnosti pripravili številne prireditve. Posebno pestro je bilo ob zaključku na parkirišču v Čopovi ulici. Na mobilnostni tržnici so predstavili projekta Potuj zeleno in Zapelji me. Mimoidoči so lahko preizkusili električna prevozna sredstva, ki bodo v Slovenski Bistrici kmalu na izposojo. In sicer bo na voljo 90 koles, ravno v teh dneh končujejo gradbena dela za sedem kolesarnic. Električna kolesa pa ne bodo samo v kolesarnici, ampak povsod po mestu. "So klasična mestna kolesa, ki pa jim je mogoče dodati elektro pogon. Uporabnik si bo baterijo lahko kupil ali najel. Bo primerne, manjše velikosti, da ne bo ovirala uporabnika. Baterijo bo z enostavnim klikom priključil na kolo in se odpeljal. Kolesa ne bodo pritrjena na postajališču, ampak jih bo uporabnik odprl z aplikacijo, shranjeno na svojem mobilnem telefonu. V aplikaciji bo preveril, kje je najbližje kolo. Kolo bo nato odklenil in se z njim odpeljal, na drugi lokaciji pa znova zaklenil," je pojasnil Tomaž Pristovnik iz RIC-a Slovenska Bistrica.
Precej pozornosti je pritegnil tudi tretji turnir v ulični košarki, saj so prometno površino so znova namenili za šport in zabavo. Dopoldne so se pomerili osnovnošolci, popoldne pa še srednješolci in člani. V tednu mobilnosti so predstavljali tudi spletno tržnico Jemdomače, brezplačno so dostavljali nakupe s spletne tržnice. V sodelovanju s podjetjem Implera iz Slovenske Bistrice so omogočili panoramsko vožnjo z električnim avtomobilom, izvedli so tudi akcijo Heroji furajo v pižamah, promocijo iniciative za manj vožnje pod vplivom alkohola, in preventivno prometno delavnico Še vedno vozim – vendar ne hodim za dijake Srednje šole Slovenska Bistrica.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta