Kako bo v oktobru potekala sanacija Ptujskega jezera in kaj vse bo zajela

R.R.
01.10.2024 12:20

Sanacija naklonskih površin asfaltne obloge Ptujskega jezera bo po načrtih potekala od 13. do 18. oktobra, sporočajo iz DEM. Kaj vse bodo sanirali?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ptujsko jezero
Hojka Berlič

Na območju akumulacijskega bazena hidroelektrarne Formin Ptujskega jezera bodo od 13. do predvidoma 18. oktobra sanirali naklonske površine asfaltne obloge, so sporočili iz Dravskih elektrarn Maribor (DEM). Nadaljujejo z obnovo nekaterih poškodovanih delov obloge, kar je posledica več kot petinštiridesetletnega izrazitega delovanja vetrov, ki pospešujejo poškodovanost, pojasnjujejo. Letos bodo obnavljale obloge na desni (Šturmovski) strani akumulacijskega bazena v skupni dolžini približno petsto metrov. Postopek zahteva znižanje vodostaja akumulacijskega bazena v času izvedbe del za dobra dva metra, s čimer bodo pričeli v soboto, 12. oktobra. Praznjenje bo potekalo s hitrostjo do deset centimetrov na uro.  Takoj po zaključeni sanaciji bodo pričeli s ponovnim polnjenjem akumulacijskega bazena, prav tako s hitrostjo do deset centimetrov na uro, in sicer do običajne višine bazena, dodajajo. Ob neugodnih hidroloških razmerah je mogoče, da bodo pričetek praznjenja akumulacijskega bazena in posledično trajanje del zamaknili, o čemer bodo obvestili javnost, še dodajajo iz DEM.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta