Dobrodelni koncert za Mašino zdravje

Anita Kirbiš
02.06.2019 06:47

Z dobrodelnim koncertom zbrali 7500 evrov za zdravljenje deklice Maše v ZDA.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Maša z družino v Košakih med vitezi vina
Anita Kirbiš

Evropski red vitezov vina Legatura Maribor - Podravje je pretekli četrtek v cerkvi blaženega Antona Martina Slomška v Košakih pripravil dobrodelno glasbeno prireditev Z glasbo za Mašino zdravje. Vitezi vina so izvedeli za stisko deklice Maše Kraljevič Zorman, ki ima prirojeno luksacijo kolkov, in njene družine, ki se je zaradi zahtevnega zdravljenja v ZDA znašla v težkem finančnem položaju, zato so se odločili pomagati.
Po uvodnem glasbenem nastopu arhitekta, slikarja in pianista Igorja Orešiča so se pred govornico zvrstili prvi legat Legature Maribor - Podravje in vitez vina Roman Mulec, dekan Igor Ignacij Novak, pesniški župan Gregor Žmak, v imenu Društva prijateljev mladine Maribor, ki se je prav tako vključilo v zbiranje sredstev, da bi Maša lahko šla na nadaljnje zdravljenje v tujino, je spregovorila Stanka Damjan.
Osrednji govornik je bil senator Tomislav Kovačič, prvi prokonzul ERVV Konzulata za Slovenijo: "Ta svet je lahko še lepši, če pomagamo komu, ki je zares pomoči potreben. To nas notranje bogati, tako postajamo še bolj plemeniti. Vinski vitezi, ki smo v 21. stoletju predvsem vitezi miru, usmerjamo naše delovanje kot zapriseženi častitljivci žlahtnega vina v razvoj vinske kulture in kreacije prijateljstva do sočloveka in med narodi Evrope. V viteškem redu smo zbrana elita, ne v materialnem smislu, ampak duhovnem, saj z vzvišeno viteško držo izkazujemo naše poslanstvo v splošno koristnem in neprofitnem delu, med drugim tudi tistim, ki so pomoči potrebni, in ubogim. Zahvala vsem, ki ste kakorkoli prispevali svoje donacije, namenjene deklici Maši, in seveda nastopajočim za izvrstna kulturna glasbena in pevska doživetja, ki smo jih bili deležni."
Veliko se jih je odzvalo. Nastopili so Slomškovi malčki, Mešani pevski zbor Canticum iz Pernice. Tudi narodno-zabavna glasba je zvenela. Nastopili so ansambel Norost, Rudi Šantl, talentirani dijak Konservatorija za glasbo in balet Maribor Rene Črešnar na harmoniki ter saksofonist Oto Vrhovnik.
In nastopil je trenutek, ko sta na oder stopila tudi Maša s starši in vinski sodnik Andrej Polajner, ki je bil pobudnik dobrodelne prireditve. Zahvalil se je vsem nastopajočim ter predvsem donatorjem in obiskovalcem dobrodelnega koncerta, ki so ta večer zbrali 7500 evrov za zdravljenje in operativni poseg Maše v ZDA. Darinka Čobec je prebrala pesem nedavno preminule prozaistke, novinarke, pisateljice, pesnice in častne občanke občine Pesnica Berte Čobal Javornik, ki je pisala za otroke in odrasle, številne njene pesmi pa so bile tudi uglasbene. Za konec so nastopajoči družno zapeli pesem Aleluja. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta