Danes in jutri Ptujska poletna noč: V mesto vabijo kulinarične in glasbene poslastice

Sanja Verovnik Sanja Verovnik
02.08.2024 10:00

Vsak trg bo danes in jutri drugo glasbeno prizorišče, prijetno bo zadišalo po hrani.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ptujska poletna noč na mestne ulice privabi številne obiskovalce, a ne samo domačih. 
Sašo Bizjak

Ptujska poletna noč, ki se začne danes in konča jutri, je v najstarejšem slovenskem mestu blagovna znamka, ki so jo razvili tamkajšnji mestni gostinci. Ti se vsako leto trudijo, da bi obiskovalci dvodnevne prireditve uživali v okusni hrani, žlahtni kapljici in raznolikem glasbenem programu. Dogodek, ki ga vsako leto organizirata Javni zavod Ptuj in Mestna občina Ptuj v sodelovanju z lastniki hotelov, barov in restavracij, je med domačimi, pa tudi tujimi obiskovalci zelo priljubljen, saj so prireditve brezplačne, zato pričakujejo izjemen obisk. 

Za dobro glasbo bodo poskrbeli tudi didžeji. 
Sašo Bizjak

Tudi letos bodo prizorišča tematsko obarvana in bodo zadostila vsem glasbenim okusom, so prepričani organizatorji. Didžeji bodo od 17. ure dalje po mestnih ulicah rolali hite, urbane ritme funka, soula in rock'n'rolla, rock iz 80. in 90. let ter house. V tako imenovanem Repete kotičku pred mestno hišo na Mestnem trgu bodo brbončice obiskovalcev razveseljevale različne kulinarične dobrote, Novi trg pa se bo spremenil v igrivo ulico, ki bo najmlajšim obiskovalcem zagotavljala prijeten kotiček z igrali in animacijami. Zaživel bo tudi Lokalko na Art promenadi v Miklošičevi ulici, kjer bodo svoje izdelke ponujali lokalni ustvarjalci, izdelovalci in umetniki ročnih spretnosti. Za sproščeno poletno vzdušje v starem mestnem jedru bodo skrbeli številni gostinski ponudniki s svojim programom, obljubljajo nepozabno kulinarično in glasbeno doživetje na kar 12 prizoriščih po mestu.

Ljubitelje zabavne glasbe na mestni tržnici oba večera od 20. ure dalje čaka koncertno dogajanje. Že danes zvečer bodo nastopili Domen Kumer, Dejan Dogaja band in skupina Grešniki. Jutri bodo za dobro razpoloženje poskrbele skupine Pop Design, Drugo Dugme in Smile. Tudi v intimnem ambientu južnega dvorišča Dominikanskega samostana se jutri ob 20. uri obeta koncert - nastopila bo skupina Tabu. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta