Darko Milanič: Za Evropo ne smeš biti neumen

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
28.08.2019 20:43

Trdna obramba in uspešen napad lahko nogometaše Maribora odpeljejo čez Ludogorec.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ob zanesljivih branilcih bo Darko Milanič jutri potreboval tudi razpoložene napadalce. 
Igor Napast

Evropa do decembra ali vrnitev na domačo fronto? Nogometaši Maribora bodo odgovor dobili v četrtek zvečer. Le še 90 minut, največ 120, če se povratna tekma z Ludogorcem v Ljudskem vrtu (ob 20.15) zavleče v podaljšek, jih loči od tretje uvrstitve v skupinski del evropske lige, prve po letu 2013. Iz Razgrada so prinesli solidno popotnico, drugi obračun z bolgarskimi prvaki bodo začeli z istim rezultatom kot prvega. "V prvem trenutku si glede na kvaliteto nasprotnika zadovoljen. Po odhodu z igrišča v Bolgariji smo bili utrujeni, vendar zadovoljni, kar se je čutilo tudi v slačilnici. Izid je 'egal', startamo iz situacije, ko en zadetek prinese prednost. Ta rezultat nam ne daje nobene garancije, daje pa nekaj, na čemer lahko gradimo," o izhodišču, remiju z 0:0, razmišlja trener vijoličastih Darko Milanič.

Ivković je član NK Maribor

V obrambi bo pomagal tudi nogometaš, ki je že na poti v Združene arabske emirate. Čeprav ga je klub Baniyas že predstavil kot svojo okrepitev, se Saša Ivković še ni poslovil od Ljudskega vrta. "Saša je član NK Maribor, jaz zelo računam na njegovo odlično predstavo," je o 26-letniku dejal trener. Kako bo sestavljal enajsterico brez Srba, ki so ga navijači izbrali za Vijol'čnega bojevnika, najbolj srčnega nogometaša Maribora v letu 2018, bo razmišljal po plesu z Ludogorcem: "Odgovoril vam bom, ko bo šel ali če bo šel. Še vedno je naš član."
Ob Ivkoviću bo v osrčju obrambe začel Špiro Peričić. Dalmatinec je zaradi bolečin tekmo z Bravom zaključil že po prvem polčasu, a je v zadnjih dneh normalno treniral. Tudi Alexandru Cretu je nared. Koga bo uvrstil v prvo enajsterico namesto Dina Hotića, ki bo povratno tekmo izpustil zaradi dveh rumenih kartonov v Bolgariji, Milanič ni razkril, kot kandidate za levo stran zvezne vrste pa je izpostavil Jasmina Mešanovića, Andreja Kotnika in Martina Kramariča.

Menjava brez bistvenih sprememb

Milanič pred tekmo ne bo pozdravil Stojča Stoeva, ki je Ludogorec vodil v Razgradu. Po remiju s Slavijo iz Sofije je 57-letnik izgubil službo, njegovo vlogo pa sta prevzela pomočnika Zdravko Zdravkov in Stanislav Genčev. "Če pride nekdo s strani, so drugačne posledice, kot če trener postane nekdo iz skupine. Pomočnik, ki pozna situacijo, bo vodil tekmo. Mislim, da ne bo bistvenih sprememb, se pa bodo verjetno odločili za nekaj igralcev, ki so v zadnjem času igrali manj," o vplivu trenerske menjave na bitko za evropsko ligo razmišlja nekdanji kapetan Slovenije. Hkrati pa dodaja, da morebiten drugačen obraz nasprotnika ne sme biti presenečenje. "V analizi in na tekmi, ki smo jo odigrali, smo videli, kako se obnašajo. Če bodo tokrat nastopili drugače, nas recimo skušali ujeti na protinapade, bomo morali biti zelo pozorni. Ne smemo biti neumni," je zaključil, preden je nogometaše odpeljal v karanteno.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta