Omejitve na Portugalskem: Nič več telefonskih klicev in e-pošte izven delovnega časa. Kako pa je pri nas?

Tanja Fajnik Milakovič Tanja Fajnik Milakovič
26.11.2021 06:00

Portugalska je sprejela zakon, ki delodajalcem prepoveduje stike z delavci zunaj rednih delovnih ur. Vsaka tovrstna kršitev po novem pomeni prekršek, za katerega lahko delodajalec plača tudi kazen.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

"Zmotno je pričakovati, da je pri delu od doma zaposleni pred ekranom in dosegljiv za službene potrebe od jutra do večera," pravi Alenka Kraljič.

Profimedia

Portugalska je pred kratkim sprejela zakon, ki delodajalcem prepoveduje stike z delavci zunaj rednih delovnih ur po telefonu, sporočilih ali e-pošti. Delodajalec mora spoštovati zasebnost delavca, vključno s počitkom in družinskim časom, določa novi zakon. Vsaka tovrstna kršitev po novem pomeni prekršek, za katerega lahko delodajalec plača tudi kazen.

Nova portugalska politika je del zakonodaje, ki ureja delo od doma. Zaposleni imajo po novem namreč pravico, da izberejo med delom iz pisarne ali od doma, če to njihovo delovno mesto seveda dopušča. Ta praksa je postala pogostejša med pandemijo.

Kaj pa pri nas? Zaenkrat le dobre prakse v podjetjih, kjer skrbijo za zadovoljstvo zaposlenih. Eno izmed njih je denimo podjetje Donar, ki se je leta 2017 odločilo za polno plačani šesturni delovnik v Sloveniji in danes, kot ugotavlja direktor Matej Feguš, zaposleni v šestih urah naredijo toliko, kot so prej v osmih, in so veliko bolj zadovoljni. Pri njih tudi velja, da po šestih urah, ko zaključijo delovnik, to pomeni tudi nič službenih klicev, nič službene elektronske pošte. "Vse to namreč slabo vpliva na psihofizično počutje ljudi. Zaposleni potrebujejo odklop, ne le v času dopusta, ampak tudi po končanem delovniku. Moj moto je: zaradi stola še nihče ni umrl," pravi Feguš. Tudi sam se "odklopi", popolnoma nedosegljiv je tudi v času dopusta.

Kako pomemben je naš odklop od službenih obveznosti in zaslonov, vse pogosteje opozarjajo tudi psihologi, še posebej odkar se zaradi epidemije spodbuja delo od doma. "Da bi ohranili dobro počutje svojega tima, spodbujali produktivnost in dolgoročno ohranjali zdravje zaposlenih, naj delodajalci poiščejo načine in vzvode v delovnem procesu, da bodo ustrezno spodbujali tudi odklop od naprav z zaslonom," svetuje Alenka Kraljič, psihologinja in direktorica operativnega poslovanja v kadrovskem podjetju Trenkwalder. "Glede na trend, da se delo od doma ohranja vsaj v določenem obsegu tudi v pokoronskem času, ta problematika zahteva resen razmislek. Zmotno je namreč pričakovati, da je pri delu od doma zaposleni pred ekranom in dosegljiv za službene potrebe od jutra do večera," poudarja.

Najpomembnejše od vsega pa je, da delodajalci od zaposlenih ne zahtevajo, naj tudi po službi opravljajo delovne obveznosti doma, preverjajo elektronsko pošto ali celo odgovarjajo nanjo v času dopusta. "Čeprav je tehnologija za večino delovnih mest bistvena, je pomembno tudi, da se zaposlenim omogoči odklop. To dobrodejno vpliva na telesno in psihološko kondicijo zaposlenih. Po analizi ene od raziskav na omrežju LinkedIn se 70 odstotkov ljudi nikoli ne 'odklopi' od dela, tudi ko so na dopustu," še opozarja Kraljičeva.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta