Zakaj Gibanje Svoboda ni podprlo predloga komisije, ki jo vodi članica Svobode

Aljoša Peršak Aljoša Peršak
22.10.2024 16:59

Na seji mariborskega mestnega sveta nepričakovan zaplet pri imenovanju novih članov v svet Zavoda za turizem Maribor.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Komisijo za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja vodi Davorka Pregl (na sredini).
Sašo Bizjak

Mariborski mestni svet je na ponedeljkovi seji z 19 glasovi proti in s 15 za nekoliko nepričakovano zavrnil predlog komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, da bi v svet Zavoda za turizem imenovali Alenko Iskro (SD), Heleno Cvikl (Gibanje Svoboda), Melito Petelin in Evo Lozino (obe Lista Arsenovič za Maribor). Nepričakovano zato, ker imata v komisiji Arsenovičeva lista in Svoboda udobno večino, vodi pa jo Davorka Pregl iz GS. Toda proti predlogu komisije so poleg SDS glasovali tudi svetniki Svobode. Kje se je zalomilo?

Davorka Pregl, po novem tudi vodja svetniške skupine GS, nam je povedala, da so glasovali proti, ker je od njihovih dveh predlogov na komisiji podporo dobila le Helena Cvikl, ne pa tudi Jana Zadravec. Zato bodo morali razpis in postopek priprave predloga za mestni svet ponoviti. Glasovanje je presenetilo tudi vodjo svetniške skupine SDS Milana Mikla, ki je pojasnil, da svojega kandidata za svet zavoda niso niti predlagali, saj so vedeli, da nimajo nobenih možnosti. Sta pa z Željkom Vogrinom na komisiji podprla predlog LPR za Stojana Auerja, a je dobil premalo glasov. "Kakšne igrice se gredo?" se čudi Mikl. Svetu Zavoda za turizem Maribor, kjer je kot predsednica odstopila Neva Pipan, mandat poteče decembra.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta