Vandalizem v Mariboru: Oskrunili tudi spominsko ploščo generala Maistra

Jon Knez Jon Knez
17.12.2021 02:00

Člani Maistrovega društva pa so pred časom opazili popisane spominske plošče na Trgu generala Maistra pred Prvo gimnazijo in pri Maistrovi spominski lipi v Parku mladih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Aleš Arih je opozoril na popisano spominsko tablo na Trgu generala Maistra. 

Društvo generala Maistra Maribor

Predsednik Domovinskega društva generala Rudolfa Maistra Maribor Aleš Arih je opozoril na vandalizem nad spominskimi obeležji generala Rudolfa Maistra.To je že drugo znašanje nad spomeniki v Mariboru v zadnjem času. Spomnimo, konec septembra je neznani storilec pobarval spomenik Josipa Jurčiča na Trgu generala Maistra. S Policijske uprave Maribor so takrat sporočili, da je nastalo škode za 7000 evrov, storilca pa še doslej niso izsledili.

Popisana plošča v Parku mladih

Društvo generala Maistra Maribor

Člani Maistrovega društva pa so pred časom opazili popisane spominske plošče na Trgu generala Maistra pred Prvo gimnazijo in pri Maistrovi spominski lipi v Parku mladih. Pojavili so se napisi proti komunizmu, čeprav Maister s slednjim ni imel nobene zveze. Tovrstni napisi po mestu sicer niso redki. Arih je pojasnil, da že dlje čas zaznavajo nestrpnost do Maistrovih obeležij. "V preteklosti smo bili priča krajam sablje na spomeniku, tudi svastikam. Skrajni čas je, da se ob spomenikih namestijo kamere ali fizično varovanje. Početja vandalov so vse pogostejša. O tem bomo opozorili tudi župana in mestni svet, od katerih pričakujemo zavzemanje za ohranitev spomenikov," je poudaril Arih.

Policija se je primera lotila po našem poizvedovanju. Materialna škoda je ocenjena na okoli sto evrov, o neznanem storilcu še zbirajo obvestila. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta