Trgovine Kalia na tržnici ni več

Barbara Bradač Barbara Bradač
10.01.2019 18:14

Na Vodnikovem trgu zaprla vrata trgovina s ponudbo za vrt. Meseci so šteti tudi mlečno-mesnemu paviljonu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jožica Zupančič je konec decembra zaprla trgovino na osrednji mariborski tržnici na Vodnikovem trgu, kjer je prodajala osem let.
Andrej Petelinšek

Na osrednji mariborski tržnici na Vodnikovem trgu se ponudba krči. Meseci so šteti mlečno-mesnemu paviljonu, o čemer smo že pisali, a vrata je bila primorana zapreti tudi Trgovina - vrtni center Kalia, ki jo je vodila Jožica Zupančič.
"Oktobra smo dobili odpoved najemnega razmerja iz poslovnih razlogov, ki pa niso bili utemeljeni. Redno smo plačevali najemnino, ki je znašala 1400 evrov mesečno, in vse stroške na datum. Promet smo imeli dober in tudi stalne stranke. Kot razlog je lastnica le navedla, da ta dejavnost ne spada na tržnico," razlaga Jožica Zupančič, ki je vodila svojo prodajalno na mariborski tržnici pod franšizo. Po odpovednem roku bi se morali izseliti spomladi, ko se za to dejavnost začne največ dela. Podaljšanja do začetka poletja in zaključka sezone Zupančičeva ni uspela izprositi, dogovorila se je za skrajšanje najema. Ko smo obiskali trgovino med decembrskimi prazniki, je prišlo več kupcev, ki so z začudenjem in neodobravanjem sprejeli dejstvo, da te trgovine na tem mestu več ne bo. Zupančičeva se sicer dogovarja za najem novih poslovnih prostorov v bližini tržnice, kar pa je odvisno tudi od tega, kakšna bo usoda mlečno-mesnega paviljona na tržnici in posledično tudi zelene tržnice. Do konca novembra 2019, natančneje do 30. novembra, mora Snaga izprazniti in zapustiti prostore paviljona, jim s sklepom nalaga sodišče.

Trgovine, kjer je bilo mogoče kupiti vse za vrt, na tržnici ni več.
Sašo Bizjak
Sašo Bizjak

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta