Lovci opozarjajo: Pohorje in Kozjak nista poligona za motokros

Marjan Toš
14.09.2019 04:58

Tudi lovci opažajo in opozarjajo na nedovoljeno vožnjo z motornimi kolesi v naravi. Kako dolgo bodo državni organi še gluhi za opozorila, se sprašujejo in svetujejo, da se jim da več pooblastil, inšpekcije pa naj povečajo nadzor.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Predsednik Lovske zveze Maribor Marjan Gselman je vodil posvet.
Božidar Kunej

Lovska zveza Maribor je pripravila delovni posvet o divjih vožnjah v naravnem okolju in o negativnih posledicah tega početja za naravo. Posvetovanja se je poleg predstavnikov lovskih družin Lovske zveze Maribor, Lovske zveze Slovenije (LZS) in Zavoda za gozdove Slovenije udeležilo veliko predstavnikov mariborske policijske uprave in predstavnik Generalne policijske uprave iz Ljubljane. So pa pogrešali predstavnike inšpekcijskih služb, s katerimi bi se radi prav tako povezali in sodelovali.
Predsednik LZ Maribor Marjan Gselman, ki je posvetovanje vodil, je uvodoma dejal, da so problemi stari vsaj desetletje in pol, a da so se v zadnjem času zlasti na Pohorju in na Kozjaku vnovič na široko razplamteli. Skrbi ne povzročajo le lovcem, ampak tudi drugim naravovarstvenikom, planincem in ne nazadnje lastnikom gozdov. Zaradi vse pogostejših in vse drznejših voženj s štirikolesniki in motokros motorji lovci ne morejo več izvajati svojih osnovnih nalog.

Drago Pregl
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta