(FOTO) Pismo županu Arsenoviču iz središča mesta: Vsako parkirno mesto manj je obiskovalec manj

Barbara Bradač Barbara Bradač
26.07.2022 02:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Roberta Grabušnika in Manója Kolariča skrbi, kako bo ukinjanje parkirnih mest vplivalo na življenje in delo v središču Maribora. 
Roberta Grabušnika in Manója Kolariča skrbi, kako bo ukinjanje parkirnih mest vplivalo na življenje in delo v središču Maribora. 
Andrej Petelinšek
Podjetniki in stanovalci iz ožjega mestnega središča so pisali županu Saši Arsenoviču. Zahtevajo, da se v središču mesta ne ukine niti eno parkirno mesto več, dokler ne uredijo nadomestnih parkirišč.

Podjetniki Manó Kolarič, Mira Osvald Mićović in Robert Grabušnik so nam predstavili, kako konkretno dosedanje ukinjanje parkirišč in sprememba prometa že vplivata na njihovo poslovanje. "Stranke mi povedo, da ne pridejo k meni, ker nimajo kje parkirati. Po štirih krogih, ki jih naredijo, medtem ko iščejo parkirno mesto, obupajo in se odpeljejo drugam, čeprav je pri nas bolj ugodno," pravi Robert Grabušnik, ki ima zlatarstvo v Tyrševi že več kot kot 30 let. Župana so opozorili, da je v mestu z zapiranjem parkirišč in ulic začel nastajati prometno-parkirni kolaps, in bojijo se, da bo center postal mesto duhov.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta