(FOTO) Kdo so najboljši v standardnih plesih v Sloveniji?

Nina Ambrož Nina Ambrož
05.03.2023 06:30
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Državno prvenstvo v standardnih plesih je bilo v soboto v Račah.
Sašo Bizjak

V Račah se je vrtelo in blestelo. Razkošne, barvite obleke, spretno gibanje po parketu na takte počasnega valčka ali odrezavega tanga in bučna glasba so v soboto dopoldan in popoldan napolnili športno dvorano Osnovne šole Rače. Tam je potekalo državno prvenstvo v standardnih plesih, ki sta ga organizirali Plesna zveza Slovenije in plesna šola Samba. Na parketu se je vrtelo 39 parov različnih starosti, od otrok do starejših, tudi dva para s plesalkama v invalidskem vozičku sta se udeležila tekmovanja. Razvrščeni so bili v 14 kategorij. Plesali so valček, tango, slowfox in quickspet. Ocenjevala jih je sedemčlanska ekipa sodnikov. Tribune so bile polne in občasno navijaško razpoložene. Vzdušje je bilo energično, med tekmovalci tudi napeto, saj so se potegovali za čim boljšo uvrstitev in stopničke.

Sašo Bizjak
Sašo Bizjak

Med člani, kjer je nastopilo sedem parov, sta prvo mesto osvojila Maša Kastelic in Akim Pekunov iz ljubljanskega Plesnega kluba Feniks. Plesna zveza Slovenije ju je pred kratkim razglasila za plesni par leta 2022, prejela sta zlato plaketo za vrhunske tekmovalne dosežke v lanskem letu. Oktobra 2022 sta si na evropskem pokalu v Armeniji priplesala naslov evropskih pokalnih prvakov. Na sobotnem državnem prvenstvu sta bila druga Ana Ekart in Vincenzo Chianese iz Plesnega kluba Salsero v Mariboru, tretja pa Neža Colja in Stefan Chiari iz ŠRKD Diamant Ljubljana, ki sta za dobre tekmovalne dosežke v minulem letu dobila bronasto plaketo Plesne zveze Slovenije.

Državno prvenstvo v latinskoameriških plesih bo 1. aprila v Ljubljani. Rezultat državnega prvenstva je vstopnica za svetovno prvenstvo.

Sašo Bizjak
Sašo Bizjak

Celoten članek je na voljo naročnikom.

Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta