Če vas iz UKC Maribor ne pokličejo, vaš termin ni odpovedan

Barbara Bradač Barbara Bradač
17.01.2024 16:00

Kako je v drugem največjem kliničnem centru organizirano delo v času stavke.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V UKC Maribor pravijo, da je odpovedi pregledov in posegov malo.
Sašo Bizjak

Zdravniška stavka vpliva na bolnike, ki jim zdravstveno osebje odpoveduje oziroma prenaroča termine za nenujne storitve. Vodstva bolnišnic morajo glede na stavkovne aktivnosti organizirati delo. Iz UKC Maribor odgovarjajo, da delo v času stavke sindikata Fides organizirajo tako, da poteka čim bolj nemoteno. "Odpovedi pregledov in posegov je malo. Pacienti so o odpovedi svojih terminov obveščeni preko telefonskega klica. Ker ne vemo, kako dolgo bo stavka trajala, se termini odpovedujejo en dan prej. Nov termin pa prejmejo v najkrajšem možnem roku, še v mesecu januarju oziroma februarju," so za Večer pojasnili v drugem največjem kliničnem centru v državi, kjer se je za stavko, po besedah šefa sindikata Fides v UKC Maribor Borisa Rižnarja za stavkajoče opredelilo več kot 70 odstotkov zdravnikov, ostali pa stavko podpirajo. 

Pacienti so o odpovedi svojih terminov obveščeni preko telefonskega klica.
Sašo Bizjak

"Obravnave so, ne glede na stavko, deležni vsi pacienti, pri katerih bi opustitev zdravljenja vodila v nepopravljivo hudo okvaro zdravja ali v smrt, obravnavani so pacienti z vročinskimi stanji in infekcijami, s poškodbami in zastrupitvami, kronični in onkološki bolniki itd. Prav tako so, v skladu z Zakonom o zdravniški službi, zdravstvenih storitev še naprej deležni mladoletni pacienti in pacienti starejši od 65 let, nosečnice in porodnice, izvajajo se tudi vsi ukrepi za preprečevanje in obvladovanje nalezljivih bolezni," še pojasnjujejo v UKC Maribor. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta