Zakaj se mi splača vlagati v zelene obveznice?

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
07.02.2023 12:00

Na voljo sta zeleni obveznici PV-Invest, ki predstavljata varno naložbo z nadpovprečnimi donosi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arhiv naročnika

Spoštovane vlagateljice, spoštovani vlagatelji,

samo še do konca meseca sta na voljo donosni zeleni obveznici naše lastnice PV-Invest. Tako kot pri vlaganju v sončne module na sončnih elektrarnah Moje elektrarne, predstavljajo tudi obveznice PV-Investa varno naložbo.

Na voljo sta dve obveznici, zelena obveznica PV-Invest 2022–2029 s 4,75-odstotno fiksno obrestno mero in zelena obveznica PV-Invest 2022–2032 s spremenljivo obrestno mero (trimesečni EURIBOR plus tri odstotke na leto; prvo leto 4,75 odstotka).

Vsaka od oblik, vlaganje v sončne module Moje elektrarne in prav tako nakup obveznic naše lastnice PV-Invest, ima svoje prednosti, zato predlagamo, da si pred odločitvijo o vlaganju vzamete čas za razmislek ali pa nas pokličete po telefonu za dodatne informacije.

Poleg same donosnosti bi seveda želeli izpostaviti namen, ki je bistvo naše dejavnosti, to je prek pridobivanja čiste elektrike vlaganje v trajnostni razvoj. Že samo Moja elektrarna razbremeni okolje na leto za devet ton in pol ogljikovega dioksida, PV-Invest pa za kar 37 ton.

Primož Tručl, direktor Moje elektrarne
Arhiv naročnika

Drug pomemben vidik pridobivanja električne energije iz sončne je energetska neodvisnost, ki je postala v zadnjem letu odločujoč dejavnik za nadaljevanje življenja, kot smo ga bili vajeni v zadnjem obdobju; prispevek Moje elektrarne je v tem pogledu 14.300 MWh, PV-Investa pa 84.700 MWh k energetski neodvisnosti.

PV-Invest je izdal obveznici z namenom pridobivanja finančnih sredstev za nadaljnjo širitev portfelja zelenih elektrarn, na podlagi česar bo lahko dodatno povečal svoj prispevek k okoljsko neoporečni perspektivi življenja.

Ni odveč pripomniti, da elektrarne družbe PV-Invest v povprečju že v prvem letu svojega obratovanja pripomorejo k zmanjšanju tolikšne količine izpustov ogljikovega dioksida, kot ga je proizvedla izdelava posameznih komponent elektrarn.

Vabimo vas, da se nam tudi s tem projektom plemenitenja vaših presežnih finančnih sredstev pridružite pri skrbi za ohranjanje okolja in pridobivanja čiste električne energije.

Primož Tručl, direktor Moje elektrarne

Zeleni obveznici PV-Invest
Arhiv naročnika

Družbena odgovornost podjetja PV-Invest

Septembra 2015 je Generalna skupščina Združenih narodov v New Yorku sprejela Agendo 2030 s 17 cilji trajnostnega razvoja.

Teh 17 ciljev vzpostavlja nov univerzalni standard za trajnostni razvoj, katerega cilj je izkoreniniti revščino do leta 2030, odpraviti neenakosti in se na najbolj neposreden način zoperstaviti podnebnim spremembam. Merila in kazalniki, na katerih temeljijo cilji, služijo kot kriteriji za merjenje uspeha trajnostnih podjetij.

Podjetje PV-Invest posebno pozornost namenja temeljem trajnostnega razvoja in stalno stremi k ohranjanju ekološke in socialne pravičnosti.

Z vsako v portfelj dodano fotovoltaično elektrarno se nekoliko približamo ciljem Združenih narodov, med katerimi bi izpostavili cenovno dostopno čisto energijo in varstvo podnebja – ki se jim čutimo še posebej zavezani.

Cilji trajnostnega razvoja iz agende 2030, ki jim PV-Invest posveča še posebno pozornost

Naši cilji trajnostnega razvoja

Še posebej se čutimo zavezani k vrednotama dostopnosti do čiste energije in podnebnih ukrepov.

Arhiv naročnika

OCENA TRAJNOSTI

Temeljni del filozofije skupine PV-Invest je boj proti podnebnim spremembam in njihovim posledicam, zato se že od ustanovitve zavzemamo za donosne investicije v trajnostne projekte fotovoltaičnih elektrarn.

S pomočjo ocen trajnosti lahko družba kot taka preveri uspešnost posameznih podjetij in projektov glede na predhodno določena okoljska in družbena merila. Te ocene so pomembno merilo za ocenjevanje celostnega in v prihodnost usmerjenega upravljanja podjetij kot tudi za ocenjevanje uspešnosti na področju trajnosti podjetij.

Takšna ocenjevanja predstavljajo tudi za trajnostno naravnane vlagatelje ključno orodje pri sprejemanju naložbenih odločitev.

V procesu zagotavljanja trajnostne transparentnosti je avstrijska bonitetna agencija rfu družbo PV-Invest večkrat ocenila in preverila glede izpolnjevanja trajnostnih kriterijev. Leta 2022 je družba PV-Invest prejela odličen rezultat z oceno »ab« in z oznako »rfu kvalificiran«.

»Glede trajnosti se družba PV-Invest uvršča visoko nad povprečje – tako v primerjavi z avstrijskimi podjetji, ki kotirajo na borzi, kot tudi v primerjavi s člani indeksa trajnostnega razvoja VÖNIX na dunajski borzi.«

Arhiv naročnika

Podrobne informacije - klikni spodaj za povečavo.

Arhiv naročnika
Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

Sposojene vsebine

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?