(GLASOVANJE) Letni kino Minoriti: Izbrali ste Veroniko

Matic Majcen Matic Majcen
03.08.2023 07:51

Film Dvojno Veronikino življenje je prepričljivo slavil v Večerovem glasovanju in ga bodo 19. avgusta na brezplačni projekciji prikazali v Letnem kinu Minoriti

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Irène Jacob v filmu Dvojno Veronikino življenje 
Slovenska kinoteka

Med 17. in 31. julijem je v sodelovanju med časopisom Večer in Letnim kinom Minoriti potekalo glasovanje, v katerem ste tako bralke in bralci našega časnika kot tudi obiskovalke in obiskovalci mariborskega letnega kina izbirali med sedmimi filmskimi klasikami. Omenjeni kino namreč s pomočjo Slovenske kinoteke pripravlja brezplačno projekcijo, na kateri bodo prikazali zmagovalni film. Rezultati so sedaj znani: mariborske ljubiteljice in ljubitelji filma so odločno največ glasov podelili filmu Dvojno Veronikino življenje poljskega režiserja Krzysztofa Kieślowskega iz leta 1991. To kinotečno klasiko z izvrstno Irène Jacob v glavni vlogi si boste lahko brezplačno ogledali 19. avgusta v Letnem kinu Minoriti.

Izžrebali smo tudi dve nagrajenki, ki bosta prejeli po dve vstopnici za ogled kateregakoli filma v avgustovskem programu Letnega kina Minoriti. Žreb je odločil, da vstopnici prejmeta Anemarija Majcen iz Maribora in Karmen Semler iz Apač. Nagrajenki smo o prevzemu vstopnic že obvestili. 

Programski vodja Žiga Brdnik je ob zaključku akcije povedal: "Hvala še enkrat vsem podpornikom in podpornicam Letnega kina Minoriti, da so nam omogočili letošnjo izvedbo in takšen praznik filmske umetnosti. Hvala časniku Večer in Slovenski kinoteki za vso podporo. In hvala občinstvu za vse glasove. S tem ste znova dokazali, da je Maribor filmsko mesto, čeprav odločevalci tega ne želijo videti. Lepo vabim vse filmske ljubitelje in ljubiteljice na čudovito filmsko izkušnjo - ta večer je vaš!"

Ob Dvojnem Veronikinem življenju so se za vaše glasove potegovali še filmi Brez strehe in zakona (1985) režiserke Agnès Varda, General (1926) Busterja Keatona, Ko bom mrtev in bel (1968) Živojina Pavlovića, Mož s kamero (1929) Dzige Vertova, Pod oljkami (1994) Abbasa Kiarostamija in Žepar (1959) Roberta Bressona.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta