Ženska z nožem nad policista, ta je uporabil paralizator

Elizabeta Planinšič
08.04.2021 20:36
Asistenco policije je na Ptuju potrebovalo medicinsko osebje. Ženska med intervencijo ni bila poškodovana
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Paralizator je policist uporabil, da bi odvrnil napad nase in na kolega. 
Profimedia

Ptujski policisti so bili včeraj okoli 10. ure zaprošeni za asistenco medicinskemu osebju, saj je agresivna ženska zavračala predpisano terapijo, zato je bilo potrebno zdravniško posredovanje. Ženska se je zaklenila v svojo sobo in se na pozive ni odzivala. Zaradi tega so gasilci s tehničnim posegom odprli vrata sobe, ženska pa se je takoj zatem zapodila proti njim z večjim nožem v rokah. Gasilci so se umaknili, nakar se je ženska usmerila neposredno proti policistu in z nožem večkrat zamahnila proti njemu. Policist je moral odskočiti, da je preprečil, da bi ga poškodovala. Zaradi odvrnitve napada nase in na sodelavca je policist uporabil električni paralizator. Nato sta policista žensko vklenila, zatem jo je pregledal zdravnik in ugotovil, da zaradi uporabe električnega paralizatorja ni bila poškodovana. Žensko so nato z reševalnim vozilom odpeljali v zdravstveno ustanovo.

Kot za tovrstne primere določa zakon o nalogah in pooblastilih policije, bo direktor Policijske uprave Maribor imenoval komisijo, ki bo ocenila zakonitost in strokovnost uporabe prisilnega sredstva. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta