Velenje: Najprej opozorilni strel, nato paralizator, na koncu so policisti streljali na kršitelja

Gordana Possnig Gordana Possnig
11.11.2020 20:06

Policisti so nasilnega moškega, ki je grozil drugim in dejal, da bo storil samomor, policiste pa napadel z nožem, ustrelili trikrat

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V središču Velenja je 22-letnik z nožem napadel policiste, ti so nanj streljali.
Gordana Possnig

Na Titovem trgu v središču Velenja, na prostoru med tamkajšnjo galerijo in kulturnim domom in v bližini hotela Paka, se je malo pred poldnevom odvijala prava drama, odjeknili so tudi streli iz orožja. Policija je pri lovu na podivjanega moškega uporabila tudi električni paralizator. Epilog: poškodovana policistka Policijske postaje Velenje Eva B., poškodovan napadalec M. Z., oba so z reševalnim vozilom odpeljali na zdravljenje v celjsko bolnišnico. 22-letni napadalec je huje poškodovan, imel naj bi tri strelne rane. Policistka jo je k sreči odnesla z lažjimi poškodbami, čez noč je v bolnišnici ostala na opazovanju. Na kraj dogodka sta ob številnih policistih in reševalcih prišla tudi dežurna državna tožilka in preiskovalni sodnik celjskega okrožnega sodišča, kasneje še strokovnjaki za forenziko. O dogodku je bilo obveščeno tudi specializirano državno tožilstvo.

Gordana Possnig

"Nenadoma se je zaslišalo pokanje"

"Med delom v pisarni sem zaslišala dva strela, a sem mislila, da pokajo petarde. Zato tudi nisem pogledala skozi okno, kaj se je zgodilo. Kasneje sem slišala sirene policijskih in reševalnih vozil. Kaj se je zgodilo, sem izvedela šele kasneje," nam je po prihodu v bližino kraja dogajanja povedala ena izmed uslužbenk iz bližnjih poslovnih objektov. "Videl sem, kako so se policisti podali v lov za moškim, ki je pred tem razgrajal, čez nekaj trenutkov sem zaslišal strele," je še vedno pretresen povedal eden izmed domačinov. Velenjčane je dogajanje šokiralo, česa takega namreč niso navajeni.

Policisti so v središču Velenja več ur preiskovali kraj, kjer je podivjani 22-letnik napadel policiste.
Gordana Possnig

Na spletnem portalu Velenjcan.si so kmalu po dogodku objavili izjavo ene izmed naključnih prič dogodka, ki bi se lahko končal še precej bolj tragično, kot se je. "Bila sem v centru in pila kavo z bratom pri kavarni Espresso momento. Naenkrat nam je neznanec skočil čez klop in nama polil kavo. Bila sem v šoku. Brat me je pomiril, sedla sva na klop pri fontani. Nato se je zaslišalo pokanje. Na Titov trg se je vsulo ogromno policistov. To želim čim prej pozabiti, tukaj se vsak dan igram z vnuki," je portalu zaupala občanka.

Celjski policisti so dobro uro in pol kasneje uradno sporočili, da je okoli poldneva neznani moški v centru Velenja razgrajal in razbijal ter grozil s samomorom. "Ko ga je patrulja izsledila, je policiste napadel z nožem, zato so policisti izstreli opozorilni strel, nakar je osumljenec pobegnil.

Ko so ga policisti dohiteli, jih je znova napadel z nožem, zato so uporabili električni paralizator. A je osumljenec kljub temu uspel prijeti policistko in jo z nožem poškodoval po glavi, nato pa so policisti zoper njega uporabili strelno orožje," so sporočili s celjske policijske uprave.

Začelo se je na avtobusni postaji

Kasneje je v izjavi za javnost Milan Vogrinec, vodja oddelka za splošno kriminaliteto v sektorju kriminalistične policije celjske policijske uprave, povedal še več podrobnosti dogodka. "Policisti so bili malo pred 12. uro obveščeni, da je na avtobusni postaji v Velenju prišlo do kršitve javnega reda in miru. Ob prihodu na kraj so ugotovili, da 22-letni državljan Bosne in Hercegovine krši javni red in mir ter grozi, da bo poškodoval sebe in nekoga ubil. To bi lahko bil kdorkoli, ne nujno policist, lahko tudi kdo od občanov," je dejal Vogrinec. In nadaljeval: "Zaradi izvajanja postopka je osumljenec s kraja pobegnil, policisti pa so stekli za njim. Ko so hoteli uporabiti prisilna sredstva, da bi ga obvladali, je uporabil nož, s katerim je istočasno napadel policiste, ti pa so uporabili strelno orožje. V nadaljevanju osumljeni ni prenehal s kršitvami, zato so policisti uporabili električni paralizator. Nato so policisti še enkrat uporabili strelno orožje," je pojasnil Vogrinec ob koncu. Dodati velja, da policija pred tem nasilnega moškega ni še nikoli obravnavala.

Gordana Possnig
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta