V pisarni je sprožil pištolo

Andrej Bedek Andrej Bedek
01.11.2018 19:37

Na Policijski upravi Murska Sobota je kriminalist pred dnevi v svoji pisarni iz službenega orožja izstrelil naboj. Kriminalista zdaj preiskujejo zaradi povzročitve splošne nevarnosti

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pred vajo na strelišču v Mačkovcih se je v prostorih murskosoboške policijske uprave zgodil neobičajen dogodek. Fotografija je simbolična. FOTO: Nataša JUHNOV
Nataša Juhnov

Drago Menegalija, predstavnik slovenske policije za odnose z javnostmi, je potrdil, da se je pred dnevi v prostorih Policijske uprave Murska Sobota (PUMS) zgodil dokaj nevsakdanji dogodek, ko je eden od uslužbencev v Sektorju kriminalistične policije (SKP) PUMS v svoji pisarni sprožil službeno pištolo.
Policisti in kriminalisti so imeli vaje v streljanju na strelišču v Mačkovcih, ki se jih je udeležil tudi eden od uslužbencev, po naših informacijah vodja enega od oddelkov v sektorju kriminalistične policije na PUMS. Po neuradnih, vendar zanesljivih informacijah se je pred strelsko vajo v njegovi pisarni zgodil neobičajen dogodek. Njegova službena pištola se je sprožila in izstrelila naboj.
Poškodovan ni bil nihče, tiskovni predstavnik slovenske policije pa je pojasnil, da lahko vseeno v takih primerih gre za dve vrsti kršitev. Prve so kršitve notranjih pravil glede ravnanja z orožjem, čemur lahko sledi disciplinski postopek, kar pa je odvisno od okoliščin primera. O uvedbi postopka odloča njegov vodja, to je šef kriminalistične policije na PUMS. "V drugi vrsti pa gre lahko za sum kaznivega dejanja, kar pa ugotavlja posebni oddelek Specializiranega državnega tožilstva (SDT)," je še razložil Menegalija.
Po njegovih podatkih je to letos prvi tak dogodek v slovenski policiji, enega so obravnavali lani. Suzana Rauš, predstavnica za stike z javnostmi pri PUMS, je prav tako potrdila, da je eden od zaposlenih v stavbi PUMS nenamerno sprožil službeno pištolo. "Zadevo so v obravnavo prevzeli predstavniki SDT," je odgovorila.
Poizvedovali smo še pri SDT. Mojca Gruden iz posebnega oddelka, ki je pristojen za obravnavo kaznivih dejanj, če jih storijo uradne osebe, je sporočila, da v "navedeni zadevi preiskovanje še poteka v smeri kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti".

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta