Poskus umora: "Zaradi šoka smo jo morali večkrat vprašati isto"

Gordana Possnig
08.02.2023 04:06
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ivan Rajević se o očitkih tožilstva še ni zagovarjal.
Gordana Possnig

Na celjskem sodišču se je z zaslišanjem prič nadaljevalo sojenje Laščanu Ivanu Rajeviću, ki je v noči na 7. januar lani poskušal vzeti življenje svojemu nekdanjemu dekletu Suzani Mihajlovski. Poskus umora, ki ga je obtožen, se je zgodil na stopnišču stanovanjske hiše na naslovu Savinjska ulica 3 v starem delu Celja. V obtožnici je zapisano, da je nekdanjo partnerko Suzano Mihajlovski na stopnišču stanovanjskega bloka najprej objel, nato pa z nožem zabodel pod desni del prsnega koša in ji povzročil hujšo poškodbo jeter. Nekdanji zobozdravnik naj bi bil namreč ne prenesel misli, da ga je zapustila. Po dejanju je pobegnil s kraja dogodka, policisti so ga aretirali še isti dan v večernih urah v Celju.

Obdolženec je bil pred tem dejanjem na prostosti le dobra dva meseca. Jeseni 2017 je bil namreč na celjskem sodišču pravnomočno obsojen na štiri leta zapora zaradi poskusa uboja bivše žene​.

Rajević se še ni zagovarjal. Čeprav je na začetku sojenja dejal, da bo to storil po zaslišanju oškodovanke, se to doslej še ni zgodilo. Oškodovanka je v izpovedi navedla, da ga je zapustila, ker je bil preveč posesiven, in da se ga je bala. Rajeviću grozi vsaj 15 let zapora.

Tokratni narok je minil v znamenju zaslišanja policistov, ki so prvi obravnavali tragični dogodek, in zdravnika, ki je bil del reševalne službe, ki je z reševalnih vozilom prva prispela na kraj poskusa umora.

V policijski patrulji, ki je bila napotena na kraj po klicu na OKC (tja je poklical brat oškodovanke Siniša Mihajlovski), sta bila Benjamin Lang in Denis Jarc. Policist Lang je povedal, da sta bila oškodovanka in njena mati ob prihodu na kraj intervencije na vhodu v stanovanjsko hišo. "Oškodovanka je bila v šoku, večkrat smo ji morali postaviti isto vprašanje. V eni roki je imela ročaj noža brez rezila, z drugo roko se je držala za rano nad desnim bokom. Povedala je, da jo je na stopnišču zabodel Ivan Rajević in da je po dogodku zbežal. Nekaj minut za nama so na kraj prispeli reševalci in poškodovanko oskrbeli in odpeljali z reševalnim vozilom v bolnišnico," je povedala priča. Podobno je izpovedal njegov kolega Denis Jarc in ob tem še dodal, da je oškodovankina mama na stopnišču najprej slišala vpitje, nato pa ji je hčerka povedala, da jo je Ivan zabodel. Po njegovih besedah je oškodovanka delovala panično, ni pa mogel oceniti, ali je bila pod vplivom mamil.

Policist Rok Stepišnik je pojasnil, da sta skupaj z vodjem oddelka za splošni kriminal Milanom Vogrincem oškodovanko obiskala v bolnišnici dan po dogodku, ko so jima zdravniki dejali, da je sposobna za obiske in pogovor. Oškodovanka mu je ob pogovoru delovala prisebno, ob tem pa je med drugim podpisala soglasje za pregled svojih dveh telefonov.

Kriminalist Karel Završnik je v sodni dvorani pojasnil, da s preiskavo umora ni bil povezan, v bolnišnici je oškodovanko obiskal, ker so ob pregledu njenih oblačil policisti odkrili drogo. A mu oškodovanka o tem, kako se je ta znašla tam, ni ničesar povedala. Ob koncu so zaslišali še zdravnika Nejca Ribiča, ki je bil kot del ekipe celjskih reševalcev prvi na kraju dogodka. Dejal je, da je bila oškodovanka pri zavesti, da je krvavela. Ni pa se mu zdelo, da bi bila pod vplivom mamil.

Sojenje se nadaljuje 16. februarja.

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

povezani prispevki

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?