Na Hrvaškem našli pogrešanega župnika, zatekel se je v hotel ...

M.R.
27.08.2019 10:28
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Na območju Slavonskega Broda so v nedeljo zvečer našli župnika Igorja Barišića, ki je izginil 21. avgusta.
38-letni župnik iz Hrastovice pri Petrinji je preteklo sredo zapustil župnijo, s seboj pa ni vzel denarnice, dokumentov, avtomobila, niti mobilnega telefona. Izginotje je prijavil duhovnik iz Iloka, ki bi ga moral zamenjati v Hrastovici. Mladi duhovnik se nekaj dni ni oglašal. 
Ko so ga drugi iskali, naj bi on po poročanju spletnega portala 24sata.hr bival v hotelu, kjer naj bi razmišljal o duhovniškem poklicu. Duhovnikov brat Zdenko je za omenjeni spletni portal povedal, da se je župnik vrnil domov, hkrati pa, da se je odločil, da ne želi biti več duhovnik. Brat pri tem ni navedel razlogov za takšno odločitev. Družina je vesela, da je z župnikom vse v redu, saj se je bala, da se mu je kaj zgodilo. 
{twitter}https://twitter.com/24sata_HR/status/1165882135816933381{/twitter}
"V pogovorih z menoj ni nikoli omenjal naklonjenosti ženski, družina pa bi bila zadovoljna, če gre za to, samo da je živ," je še povedal župnikov brat. 
Vodja frančiškanskega reda Ilija Vrdoljak je za časopis Večernji list povedal, da je že govoril z župnikom in tudi njegovim bratom. "Ne vemo še prav veliko, zagotovo je le to, da želi opustiti duhovniški poklic," je dejal. 
Župnija v Hrastovici bo imela od sobote dalje novega župnika, Igor Barišić, ki bi moral postati vikar v Iloku, pa bo prešel med laike.
{facebookpost}https://www.facebook.com/index.hr/posts/2583992015003976{/facebookpost}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta