(FOTO) Motorista na tleh: Ljubljančanka z avtom zbila s ceste italijanskega motorista, drugi padel na skale

Danijel Cek
06.08.2024 09:24

Dva motorista sta v nedeljo ob šestih popoldne svoji vožnji predčasno končala na tleh.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Motorist in motoristka iz Trsta sta v nedeljo končala pod cesto.
PGD Materija

Nekaj minut po šesti uri popoldne je na glavni cesti med Hrušico in Obrovom 50-letni italijanski državljan dohitel kolono počasnejših vozil in se pred Obrovom odločil, da jo bo prehitel. Zapeljal je na levi pas in začel prehitevati avto, s katerim se je pred njim vozila 40-letna Ljubljančanka. Očitno pa je šel počasen promet na živce tudi njej in se je odločila enako.

Pri tem pa se ni prepričala, če lahko varno zapelje na levi pas in je nanj zapeljala v trenutku, ko je motorist med prehitevanjem vozil vzporedno z njenim avtom. Z bokom avta je tako trčila v desni bok motorja, zaradi česar je motorist izgubil nadzor nad motorjem, zapeljal na travnik in končal v plitki vrtači pod cesto.

Še najhuje jo je v nedeljo skupil motor.
PGD Materija

Pri tem sta padla motorist in njegova 45-letna sopotnica, sicer državljanka Slovaške, motor pa je razbit končal v grmovju. Nekaj voznikov se je takoj ustavilo in ponesrečencema pomagalo, v nekaj minutah pa so bili pri njiju tudi gasilci iz Materije, ki so jima nudili prvo pomoč. Kasneje so na kraj prihiteli še sežanski reševalci, ki so ju dodatno oskrbeli in ju odpeljali v izolsko bolnišnico. Tam so ugotovili, da sta se ob padcu le lažje poškodovala. Policisti so neprevidno Ljubljančanko kaznovali.

Motorist padel na skale

Druga motoristična nedeljska nesreča se je zgodila ob približno enakem času na poti od planinske koče na Koradi proti Ligu nad Kanalom. 58-letni voznik mini kros motorja je med vožnjo v blagem levem ovinku izgubil nadzor nad motorjem, zapeljal levo s ceste in končal na skalnatem pobočju. Med vožnjo ni nosil čelade, k sreči pa se je ob padcu le lažje poškodoval.

Novogoriški zdravstveni reševalci so ga na kraju oskrbeli in ga odpeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Na kraj so bili napoteni tudi gasilci. Policisti bodo po ugotovitvah vseh okoliščin proti motoristu ustrezno ukrepali.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta