Ne zvezde, Luko Dončića je osupnila živa legenda

Zoran Mijatović Zoran Mijatović
21.02.2022 18:52

Za zmago ekipe LeBrona Jamesa na tekmi vseh zvezd lige NBA je Stephen Curry dosegel 16 trojk, Luko Dončića (8 točk) pa je osrečil pozdrav Michaela Jordana.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Odkar se tekma vseh zvezd v ligi NBA ne igra več po sistemu vzhod proti zahodu, ampak košarkarje izbirata kapetana, moštvo LeBrona Jamesa vedno zmaga. Tudi tokrat je, že petič zapored. 163:160 je bil rezultat proti moštvu Kevina Duranta, ki zaradi poškodbe in babičine smrti ni nastopil. Mož odločitve na tej bolj ali manj revijski tekmi je bil Stephen Curry, ki je tudi postavil rekorde po številu zadetih trojk v eni četrtini (6), ob polčasu (8) in na celi tekmi (16). Svoje je k zmagi ob tretji udeležbi na tovrstni tekmi dodal Luka Dončić, v 25 minutah je zbral osem točk.

Luka Dončić tokrat ni bil veliko v ospredju, si je pa prislužil čestitke vzornika. 
Reuters

A verjetno še bolj kot predstava na parketu se mu bo vtisnila v spomin razglasitev najboljših 75 košarkarjev v zgodovini te igre. Kot zadnji je bil za najboljšega razglašen Michael Jordan in si prislužil največji aplavz, nato pa se je prikradel Dončiću od strani in ga objel. "Kako si?" je presenečenega Dončića vprašal šestkratni prvak lige: "Drži se in ostani zdrav." Dončić je ostal brez besed, pred novinarji je priznal, da je bil to zanj izjemen dogodek: "Ne vem, kako bi to sploh pojasnil. Da Jordan pozna moje ime … To mi veliko pomeni, res noro!" Resnici na ljubo Jordan s svojim poslovnim imperijem športne opreme z Dončićem tudi sodeluje – slovenski as je leta 2019 z blagovno znamo Air Jordan podpisal 88 milijonov evrov vredno petletno pogodbo o sodelovanju. To je le pika na i 165-milijonski petletni pogodbi z Dallasom, ki bo začela veljati septembra. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta