Novo vodstvo, enak izkupiček: Maribor tudi s Camoranesijem padel v Sežani

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
26.09.2020 17:21

Tabor je še tretjič zaored premagal vijoličaste, dvoboj petega kroga prve lige se je končal s 3:1.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Rok Kronaveter je le omilil poraz Maribora, preprečiti ga ni mogel.
Andrej Petelinšek

Nič novega za nogometaše Maribora v Sežani. Ni pomagalo, da novi trener vijoličastih pozna nasprotnika do obisti, Tabor je podaljšal niz proti najuspešnejši slovenski ekipi, še s tretjega obiska Krasa so vijoličasti prinesli ničlo, ekipa s Sežane je slavila s 3:1.

"Morali bomo igrati drugače," je pred vrnitvijo na Kras opozarjal Mauro Camoranesi. Trener Maribora, ki je prva poglavja svoje slovenske zgodbe spisal prav na Krasu, je nekoliko spremenil zadnjo linijo, na levi strani poskusil še s tretjim adutom, po Denisu Klinarju in Mitji Vilerju tja postavil Žana Kolmaniča. Na poziciji osrednjega branilca je ob Nemanji Mitroviću prvič v mandatu Argentinca z italijanskim potnim listom zaigral Špiro Peričić, v napadu pa je v vlogi kapetana debitiral Jasmin Mešanović.

No, v prvem polčasu bi se še najbolj spretni iskalci bi v mariborski predstavi težko našli obrise drugačne igre. Glede na prikazano, so jo vijoličasti z minimalnim zaostankom po 45 minutah še dobro odnesli. Razigrani nogometaši Tabora so nizali priložnosti. Blizu je bil Kevin Grobry, a se je po njegovem strelu izkazal vratar Maribora Ažbe Jug. Rušan je že bil premagan, ko je imel priložnost Christos Rovas, je pa Grkov strel z golove črte odbil Kolmanič. Kar so zapravili njegovi soigralci, je izkoristil Marko Krivičić. Napadalni vezist je odlično tresnil z roba kazenskega prostora, s plasiranim strelom v 29. minuti odpeljal gostitelje v vodstvo z 1:0.

Marko Kovačevič

Navijači, ki so kljub protikoronskim ukrepom pošteno napolnili stadion Rajka Štolfe, so, upravičeno, rajali. "Isto igramo!" pa je po vodstvu od nogometašev zahteval Camoranesijev naslednik na klopi, Goran Stanković. Maribor je bil še najbližje izenačenju, ko je po akciji Rudija Požega Vancaša do zaključka prišel Aljoša Matko, a je udaril premedlo, da bi ugnal nekdanjega reprezentanta v kraških vratih, Jana Koprivca.

Sežanci v prvem polčasu niso izpraznili vseh nabojev. Tretjo priložnost na tekmi je Rovas izkoristil, po podaji Grobryja je dobil dvoboj z Jugom, v 66. minuti odpeljal Tabor v vodstvo z 2:0. Odgovor Maribora je bil sicer hiter, tri minute kasneje je rezervist Rok Kronaveter po kotu pospravil žogo v mrežo, a to vijoličastim ni prav dosti pomagalo, saj je na drugi strani vrnil Mihael Briški. Branilec Tabora je po kotu z glavo zadel za 3:1.

Recept je bil morda že drugačen, izvedba pa precej podobna tistim v prejšnji sezoni. Maribor je še pod vodstvom Maura Camoranesija doživel podobno usodo kot pod Darkom Milaničem in Sergejem Jakirovićem. Ugotovitev ni nova, a še vedno drži. Gostovanja v Sežani Štajercem res ne ležijo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta