Jekleni kirurg ruši rekorde

Tomaž Ranc Tomaž Ranc
07.10.2019 11:17

Koroški triatlonec Brane Breznikar, po poklicu kirurg, je postavil svetovni rekord v triatlonu v svoji kategoriji Ironmana ter se že sedmič uvrstil v finale slovitega tekmovanja na Havajih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Brane Breznikar takoj po tem, ko je zmagoslavno pritekel v cilj na Ironmanu v Barceloni. 
Arhiv Večera

Koroški triatlonec Brane Breznikar iz Kotelj je v Barceloni dosegel nov velik uspeh. V nedeljski triatlonski tekmi - plavanja, kolesarjenja in teka - je v skupni razvrstitvi v svoji kategoriji, to je nad 65 let, zmagal. Njegov rezultat pomeni, da se je ta koteljski kirurg znova - že sedmič v življenju - uvrstil na finale tekmovanja Ironman na Havajih.
"Bilo je fenomenalno, vse mi je šlo po maslu", nam je le nekaj minut po tem, ko je pretekel v cilj, dejal Breznikar. "Kolo mi je šlo tako dobro, da sem se odpovedal previdnostnemu načrtu in kar "teral" naprej, ampak tudi potem na teku je šlo vseeno zelo dobro. Plaval sem nekoliko z rezervo. Generalno pa mislim, da sem danes res dosegel izvrsten čas," je dejal Breznikar. S časom 10:15:08 je namreč za pet minut izboljšal tudi svetovni rekord v tej starostni kategoriji Ironmana, uradna razglasitev in podelitev priznanj je v Barceloni danes. 

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta