Zdravje vsega telesa se začne v ustih

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
15.03.2023 09:10

Zdravi zobje so pomembni za učinkovito predelavo hrane, razumljiv govor, pa tudi samozavesten nasmeh in vsestransko dobro počutje

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Shutterstock

Običajno se ljudje pomena svojega zdravja zavemo šele tedaj, ko zbolimo. Enako velja za zobe: dokler lahko grizemo, žvečimo in razumljivo govorimo, jim ne posvečamo posebne pozornosti. V najboljšem primeru jih dvakrat dnevno zdrgnemo s ščetko in zobno kremo, če kaj zaboli, obiščemo zobozdravnika in nato nadaljujemo po starem. Čiščenje medzobnih prostorov je kljub priporočilom zobozdravnikov in ustnih higienikov v naših kopalnicah bolj izjema kot pravilo, odstranjevanje zobnega kamna velja za nadstandard.

Arhiv naročnika

Toda raziskave kažejo, da ustno zdravje in ustna higiena veliko prispevata k zdravju vsega telesa. Navsezadnje je od dobrega prežvečenja hrane v ustih odvisna vsa nadaljnja prebava, ki ima dokazano ogromen vpliv na človekovo dobro počutje. Neboleči, lepo razvrščeni in neobarvani zobje pa so tudi ogledalo človekove skrbi zase, tako rekoč njegova vizitka. Kdor se zaveda pomena skrbi za zdrave zobe, zato ne potrebuje posebne spodbude za redne obiske pri zobozdravniku.

V sodobni stomatološki kliniki je pomembna vrhunska oprema

Renato Škrobot, dr. dent. med.
Osebni Arhiv

V želji, da bi tudi na območju Krapinsko-zagorske županije delovala visoko strokovna ordinacija, v kateri bi lahko pacientom pomagali pri vseh težavah na področju zdravja zob, je v Krapini pred 15 leti začela delovati zasebna poliklinika Zagorje zub, ki jo je ustanovil Renato Škrobot, dr. dent. med. in specialist oralne kirurgije. Ustanovitelj je okrog sebe zbral ekipo visoko usposobljenih strokovnjakov, posebno pozornost pa so namenili opremi ordinacije.

Vrhunske naprave jim omogočajo, da zadostijo vsem potrebam pacientov na področju dentalne medicine, z digitalnim zobnim rentgenom in digitalnim ortopanom pa lahko na enem mestu opravijo tudi vse potrebno za kompletno diagnostiko. Zaradi bližine so zanimivi tudi za obiskovalce iz Slovenije. Odkar je meja med Slovenijo in Hrvaško zlahka prehodna, je tudi iz Maribora ali Celja do klinike mogoče prispeti v dobre pol ure, iz obmejnih krajev pa še hitreje.

Za zobne vsadke oziroma implantate najvišje kakovosti, ki jih vstavljajo po sistemu „all on 4“, zagotavljajo doživljenjsko jamstvo, če so upoštevana navodila proizvajalca. Med drugim uporabljajo implantate blagovnih znamk Nobel Biocare, Ankylos in ICX, 100-odstotno narejene iz titana. Protetične storitve pa zagotavljajo tudi pri popolni brezzobosti, glede na želje in možnosti bolnika. Za fiksne proteze uporabljajo izključno keramiko, za osnovo vzamejo kovino, cirkonij ali polno keramiko. Pri popolni protezi zobe izdelajo iz nano-kompozitnih materialov.

Ne le medicinske, tudi estetske stomatološke storitve

Storitve čeljustne kirurgije so specialnost Renata Škrobota, ki je po diplomi iz stomatologije opravil specializacijo na tem področju. Poleg implantologije zato na kliniki izvajajo tudi apikotomijo (odstranitev koreninskega vrška, da se ohrani zob), odstranjujejo ciste in tumorje, zdravijo parodontalno bolezen. Zagotavljajo posege brez bolečin, s katerimi je mogoče odpraviti tudi obrazne in čeljustne nepravilnosti.

Arhiv naročnika

V zadnjem času pa so pri pacientih zelo priljubljene tudi storitve estetskega zobozdravstva, od beljenja zob do nameščanja ortodontskih aparatov in zobnih lusk. S tovrstnimi storitvami pomagajo svojim pacientom do lepšega nasmeha in večje samozavesti, kar navsezadnje prav tako prispeva k boljšemu zdravju.

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

Sposojene vsebine

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?