Povečati ali pomanjšati: Triki, kako ustvariti bolj zapeljive ustnice in oči

Bonbon Bonbon
07.03.2022 06:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Vsako leto kozmetični strokovnjaki pripravijo nove modne smernice ličenja, ki jih prilagajajo aktualnim modnim smernicam v oblačenju, vendar vizažisti kljub temu svetujejo, da sta pri izbiri kozmetičnih sredstev pomembnejši od modnih smernic naša polt in barva oči, pa tudi nekaj majhnih trikov, s katerimi poudarimo tisto, kar je na nas lepo, in skrijemo, česar ne želimo izpostaviti.

Profimedia

Najpogostejše so rjave in modre oči - imetniki prvih imajo običajno temnejšo polt, njihova koža pa vsebuje veliko rumenega pigmenta. Zato vizažisti priporočajo, da rjavooke ženske uporabljajo hladnejše tone: rumene ali modre, izjema naj bi bile obrvi, pri katerih pridejo toplejše barve bolj do izraza kot rdečkasti ali rjavi odtenki. Koža modrookih vsebuje več rdečega pigmenta, zato se ji podajo toplejše barve. Nasprotno je pri obrveh, kjer so zaželeni hladnejši odtenki. Kar se ličenja tiče, so hvaležne zelene oči, saj lahko zanje uporabimo katerokoli barvo. Oči dobijo večjo globino, če jih poudarimo s svetlo barvo, dodaten učinek pa ustvarimo, če na trepalnice nanesemo modro maskaro. Velike oči zmanjšamo, če jih obrobimo po notranjem robu.

Tudi ustnice lahko optično povečamo ali pomanjšamo. Čeprav so trenutno modne velike ustnice, je možno, da vam takšne niso všeč in vas prevelika polnost moti. Izogibajte se temnim in svetlim barvam ter glosom in šminkam, ki ustvarjajo moker videz. Ustnicam dajejo nevtralen videz nežna roza ali druge pastelne barve, ki niso vpadljive. Vendar je treba majhne ustnice našminkati v celoti, sicer bodo videti manjše, kot so v resnici.

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

povezani prispevki

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta