Branko Đurić - Đuro: Vem, da dajem vtis ambicioznega kretena

Urška Kereži
23.01.2019 06:02

Z enim najbolj nadarjenih in šarmantnih enfant terriblov v Sloveniji in na Balkanu brez dlake na jeziku tudi o tem, da so se mu brazgotine na obrazu zdele vse prej kot obvezna oprema seksi rock zvezdnika, ter o blagoslovu in prekletstvu velikega ega.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Branko Đurić - Đuro
Sašo Bizjak

Je nadpovprečno uspešen režiser, in ko se odloči, da sprejme igralski izziv, tudi igralec. S predstavo Đurologija je prepotoval skoraj cel svet, z ženo igralko Tanjo Ribič je hodil na večerje k Angelini Jolie ter si z Bradom Pittom mimogrede še izmenjal lepotne trike večnih hollywoodskih šarmerjev. Glasbi pa se tako ali tako nikoli ni odrekel in z Bombaj štampo si, za dodatno popestritev urnikov, privošči nekaj špilov letno. Če za koga, potem za Branka Đurića - Đura mirno lahko rečemo, da je del zvezdniške scene, a ko našteje življenjske prioritete, kariere ne najdete niti med prvih deset. Kaj bi šele bilo, če bi mu bila pomembna.
Ob neki priložnosti ste povedali, da mora imeti uspešen igralec dobro nahranjen ego. Kaj hrani vašega?
Z izkušnjami dozori tudi samozavest. Čeprav priznam, da mi je ni manjkalo niti, ko sem bil mlad in veliko manj izkušen igralec. A je hkrati tudi največja nevarnost tega poklica. Ni namreč hujšega kot vase zavarovan slab igralec. Pravzaprav je to zadnje, s čimer se človek lahko hvali. Prav bolan ego je namreč kriv za vse grozote na svetu. In ker se tega dobro zavedam, ga poskušam z meditacijo umiriti, nadzorovati, kanalizirati.

V Laškem na Festivalu Pivo in cvetje z Bombaj štampo Branko Đurić Đuro in Tanja Ribič.
Andrej Petelinšek
Branko Đurić - Đuro in Brad Pitt
Med snemanjem celovečernega filma Traktor, Ljubezen in Rock'n'roll v režiji Branka Đjurića, po romanu Ferija Laiščka.
Ivona Ljubičič
Branko Đurić - Đuro
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta