Vsaka misel je samohipnoza

Maja Furman Maja Furman
28.11.2018 10:11

Napišite si cilje za leto 2019 in naj bodo jasni, merljivi, naj bodo usmerjeni v vas, na to, kar boste naredili zase vi in ne kdo drug, svetuje dr. Aleksander Šinigoj, gost prihodnjega Večera v živo

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
"Verjamem, da bi morali tehnike NLP in tehnike samohipnoze v prilagojeni obliki učiti že v vrtcu in osnovni šoli."
Neznan

Doktor Aleksander Šinigoj je na svoji koži izkusil posledice nezdravih prepričanj in vzorcev. V bolnišnici je spoznal, da ni težava v njegovem fizičnem telesu, temveč v njegovem notranjem svetu. Začel ga je spreminjati. Počasi in vztrajno. S pomočjo NLP (nevrolingvističnega programiranja) in s hipnozo. Danes je svetovno priznani master trener NLP.
Kaj je NLP?
NLP je v skupek tehnik, s katerimi se naučimo, kako načrtno razmišljati, kako nadzirati naše misli. Pri tehnikah NLP in tehnikah hipnoze začnemo naše mentalne procese ozaveščati. Ne ukvarjamo se s preteklostjo, ne zanima nas vsebina, temveč struktura. Pustimo ali okrepimo tiste misli, ki nam koristijo, in spremenimo tiste, za katere ugotovimo, da nam ne koristijo ali nam včasih celo škodujejo. Namen NLP je, da programiramo um v smeri naših ciljev in želja.
Ljudje lahko z NLP-tehniko odpravijo ali bistveno zmanjšajo strah v nekaj minutah, lahko učinkovito shujšajo, povečajo motivacijo za učenje, izboljšajo komunikacijo, povečajo samozavest, športniki lahko dosegajo boljše rezultate in tako dalje. NLP je zadnje čase prisoten na veliko področjih.
Z metodo NLP torej lahko manifestiramo želeno. Kaj so najpogostejše napake?
Najpogostejše tovrstne napake so nejasni in slabo definirani cilji, nejasne poti, ki nimajo motivacijske strategije, ki bi jih podpirala. Pogosto ljudje tudi ne verjamejo vase in v svoj cilj. Če želi podjetnik denimo povečati prodajo za 20 odstotkov, je glavno vprašanje, kaj bo naredil, da bo vsa ekipa prispevala k povečanju prodaje. Cilje moramo usmeriti nase, kaj naj jaz naredim, še posebno ko cilji niso odvisni samo od nas. Nekdo si lahko postavi cilj, da bo našel idealnega partnerja, vendar nima jasne osebne transformacije, ne ve, da mora napraviti spremembo pri sebi, da bo takega partnerja pritegnil v svoje življenje.
Ste edini master trener NLP v srednji in vzhodni Evropi, imenoval vas je dr. Richard Bandler, soustanovitelj NLP.
Tako je. Naziv mi je podelil letos spomladi na zaključku delavnice Design Human Engineering (DHE) v Orlandu v Združenih državah Amerike. Tega certifikata, ki je najvišje priznanje na področju NLP na svetu, pri dr. Bandlerju ni mogoče kupiti, dobijo ga le redki izbrani trenerji, ki s svojim delom in znanjem dokažejo, da si ga zaslužijo.
Izvajate tudi hipnozo in avtohipnozo.
Hipnoza me je prevzela tako zelo, da sem o njej napisal tri knjige. Prva bo izšla letos, preostali dve v kratkem. Hipnoza oziroma samohipnoza je eden izmed najboljših načinov za doseganje trajne spremembe v ljudeh. Tako lahko nekdo s pomočjo hipnoze ali samohipnoze trajno preneha kaditi, spremeni svoj odnos do denarja in ga posledično tudi več pritegne v svoje življenje, spremeni svoj način razmišljanja o partnerstvu in izboljša trenutni partnerski odnos oziroma začne graditi nov partnerski odnos. Vse, kar si govorite v mislih ali na glas, je vaša samohipnoza. Vse, kar vam govorijo drugi, na primer sorodniki, prijatelji, mediji, znanci, je hipnoza. Zato se izogibajte vsemu, kar negativno vpliva na vaš um: medijem, ljudem, okolici in tako dalje.
Kaj našim bralkam in bralcem kot mojster metod, s katerimi lahko spremenimo svoja življenja na bolje, polagate na srce v prihajajočem letu?
Predlagam, da se naučite obeh tehnik: NLP in hipnoze. Ko se ju naučite, ju prenesite na svoje otroke. Uporabljajte ju v vsakdanjem življenju in pri delu. Verjamem, da bi morali tehnike NLP in tehnike samohipnoze v prilagojeni obliki učiti že v vrtcu in osnovni šoli. Nihče nas ni naučil, kako naj razmišljamo, kako odpravljamo strahove, kako motiviramo sebe in druge. Napišite si cilje za leto 2019 in naj bodo jasni, merljivi, naj bodo usmerjeni v vas, na to, kar boste naredili zase vi in ne kdo drug. Vsak dan znova si zapišite cilje, to počnite najmanj 30 dni in opazili boste, kakšne spremembe bodo sledile.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta