Večer v živo: Naš notranji svet spreminja zunanjega

Maja Furman Maja Furman
12.12.2018 09:12

Dr. Aleksander Šinigoj: Samohipnotiziramo se 24 ur na dan, kar dokazuje izjemno pomembnost vpliva naših misli na kakovost naših življenj

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dr. Aleksander Šinigoj: "Drži misel Henryja Forda, da če mislimo, da zmoremo, in če mislimo, da ne zmoremo – imamo prav v obeh primerih."
Neznan

Dr. Aleksander Šinigoj, master trener nevrolingvističnega programiranja, hipnoze in samohipnoze, gost Večera v živo, pravi, da se premalo načrtno ukvarjamo s svojim notranjim svetom, s svojimi mislimi. Negovanje in zavestna skrb za naš notranji svet prinaša več sreče, miru in uspeha. Zunanji svet je zgolj posledica naših misli, čustev in delovanja. Ko se spremeni naš notranji svet, se tudi zunanji.

Zakaj ne uresničimo želja

Razlog, da ne shujšamo, ne prenehamo kaditi in ne uresničimo drugih želja, so izgovori. Dr. Šinigoj pravi, da zelo radi in hitro ter zelo kreativno ustvarjamo izgovore, ki v naših življenjih preprečujejo spremembe na bolje. Če imamo na primer težave z odvečno težo, se kaj hitro izgovarjamo na mamo ali ženo, ki odlično kuhata, na genetiko, pomanjkanje časa, telesno konstitucijo ... Podobno je s prenehanjem kajenja, tudi za neuresničitev tega najdemo nešteto izgovorov. Ti nas zadržujejo v coni udobja in nam preprečujejo, da bi dosegli zadani cilj in spremenili svoje življenje na bolje ali si uresničili želje. Zelo pomembno je, da najdemo razlog oziroma motivacijo za spremembo. Ko si določimo cilj in najdemo motivacijo zanj, je zelo pomembno, da imamo svoj sistem, ritual, ki nas opominja na ta cilj. Za doseganje cilja je bistvena usklajenost tega cilja z našim vedenjem. Skladnost lahko dosežemo s tehnikama samohipnoze in nenehnega programiranja uma.

Od več denarja do idealnega partnerja

Dr. Šinigoj pravi, da smo vsi hipnotizabilni. Dojemljivi smo za sugestije staršev, učiteljev, medijev, partnerjev. Samohipnotiziramo se 24 ur na dan, kar dokazuje izjemno pomembnost vpliva naših misli na kakovost naših življenj. Zato še kako drži misel Henryja Forda, da če mislimo, da zmoremo, in če mislimo, da ne zmoremo – imamo prav v obeh primerih. S svojimi mislimi ves čas vplivamo na svoje občutke in na svoja dejanja ter vedenje, ki prinašajo rezultate v naše življenje. Zelo pomembno je, da razmišljamo zavedno, načrtno in ciljno v smeri zastavljenega cilja, želje. Nevrolingvistično programiranje uma nam pomaga ustvarjati nova prepričanja, hipnoza in samohipnoza pa, da se ta trajno zapišejo v naše nezavedno.
Dr. Aleksander Šinigoj zagotavlja, da odločitev za spremembo na bolje, redno prakticiranje nevrolingvističnega programiranja in hipnoze oziroma samohipnoze v vaše življenje prinaša številne pozitivne spremembe: izboljšanje finančnega položaja, zmanjšanje telesne teže, prenehanje kajenja, pomaga premagovati strahove, utrditi zdravje, narediti preboj na osebnem in poslovnem področju, imeti lep partnerski odnos, manifestirati želeno, zaživeti najboljšo različico sebe, skratka – ustvariti si realnost po svoji meri.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta