Prihodnost neprekinjenega merjenja ravni glukoze je tukaj

Vsebino omogoča Dexcom Vsebino omogoča Dexcom
07.04.2022 12:05
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dexcom

Za obvladovanje sladkorne bolezni predstavlja neprekinjeno merjenje glukoze v realnem času (CGM) rešitev, ki 24 ur na dan s pomočjo senzorja meri raven glukoze v podkožju. Sistem vsakih pet minut prenese vrednosti glukoze na združljiv pametni telefon, pametno uro ali sprejemnik. Pacientom v realnem času nudi sprotne vrednosti ravni glukoze in sproži alarm, če raven zapusti ciljno območje. V 24 urah to pomeni 288 odčitkov glukoze.

Nič več zbadanja!
Dexcom

Za razliko od testiranja ravni glukoze, ki posreduje vrednost v določenem trenutku, neprekinjeno spremljanje ravni glukoze (CGM) pokaže stanje glukoze, njeno gibanje in kako hitro se spreminja. Kar omogoča, da lahko bolniki hitro ukrepajo in preprečijo zaplete zaradi nevarnih ravni glukoze v krvi in podaljšajo čas normalne vrednosti.

Novi sistem Dexcom G6® za neprekinjeno merjenje glukoze (CGM) je prvi sistem za obvladovanje sladkorne bolezni v realnem času, ki ne potrebuje meritev sladkorja v krvi* iz prstne blazinice.

Tovarniška nastavitev omogoča, da ni potrebnega kalibriranja in zbadanja v prste.

Funkcije, s katerimi bolniki lahko prevzamejo nadzor nad sladkorno boleznijo

Dexcom G6 je revolucionarni dosežek na področju spremljanja ravni glukoze in odpravlja potrebo po vsakodnevnem odvzemu krvi iz prsta.

Nova naprava vključuje:

  • Senzor Dexcom G6 za podaljšano obdobje 10 dni  s samodejnim aplikatorjem, ki je zasnovan za enostavno in neboleče vstavljanje senzorja s pritiskom na gumb. Pri odraslih se senzor vstavi pod kožo na trebuhu ali nadlahti. Pri otrocih in mladoletnikih pa ga je mogoče vstaviti tudi na zgornjem zunanjem kvadrantu zadnjice.
  • Oddajnik Dexcom G6 se pritrdi na senzor, njegovo trajanje je 3 mesece (4 oddajniki za celo leto).
  • Sprejemnik Dexcom G6 in/ali aplikacija Dexcom G6, ki omogoča stalno odčitavanje ravni glukoze za samodejno pošiljanje v petminutnih intervalih prek naprave s tehnologijo Bluetooth na katero koli pametno napravo ali sprejemnik Dexcom. Pacient naj preveri združljivost aplikacij z telefonom na spletni strani Dexcom Slovenija.

Pacienti si na novi Dexcom spletni strani lahko ogledajo video edukacijske vsebine sinhronizirane v slovenski jezik. Edukacijska vsebina je namenjena za paciente, zdravstveno osebje in farmacevte.

Sodobno spremljanje glukoze preko aplikacij

*Če opozorila o vaših vrednostih glukoze v krvi in kontrolnih vrednostih v sistemu Dexcom G6 niso skladna z vašimi simptomi, za spremljanje in obvladovanje sladkorne bolezni uporabite merilnik glukoze v krvi.

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

Sposojene vsebine

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?