Bob dneva
Vprašanje odprtosti in demokratičnosti interneta in socialnih omrežij bo kmalu ključno. Zapiranje je velika skušnjava, pot v pekel pa vedno tlakovana z dobrimi nameni.

Aleš Maver, zgodovinar
28.11.2022
"Vodilni na mestnih funkcijah so zmotno prepričani, da nam s pozicije moči lahko z zmagoslavnim pokroviteljskim nasmeškom servirajo instantne rešitve za kompleksne mestne probleme in nas samovšečno izključijo iz procesa soodločanja."

Tanja Cvitko, producentka
26.11.2022
"V vsaki vojni smo Slovenci zmeraj plačali visoko ceno, v drugi svetovni vojni so nas okupirali kar trije sosedi. Tudi zato smo izbrali evropsko povezavo, ker se v njej sosedje ne napadajo in ne premikajo meja."

Alojz Peterle, evropski poslanec
25.11.2022
"Kljub doseženemu pomembnemu napredku v enakosti spolov še vedno vidimo primere diskriminacije žensk in deklet v različnih kontekstih, ki podpirajo patriarhalne strukture in načela neenakosti spolov."

Karmina Šilec, dirigentka, režiserka in skladateljica
24.11.2022
"Ni načina, da umetnost ljudje razumejo prav, je le način, da jo sprejmejo."

Ksenija Repina, organizatorka Kulturne četrti Minoriti
23.11.2022
"Če imamo praznik demokracije vsako nedeljo, te nedelje niso več tako posebne, kot bi lahko bile. V tem kontekstu bi veljalo čuvati praznik demokracije in ga obvarovati pred zlorabami."

Tomaž Deželan, profesor na FDV
22.11.2022
"Ko si najpametnejši v sobi in hkrati vodja, imaš problem."

Nina Dremelj, vlagateljica tveganega kapitala in startup mentorica
21.11.2022
"Kdo normalen bi se pustil operirati ljubiteljskemu kirurgu? Po analogiji, zakaj bi si želel, da me informira neprofesionalen novinar?"

Dr. Andrej Šorgo, profesor
19.11.2022
"Tako nizke stopnje politične kulture po osamosvojitvi še nismo imeli in logično je vprašanje, zakaj bi se kdo sploh želel podati v politiko in si na nek način umazati ime in sloves."

Dr. Miro Haček, politolog
18.11.2022
"Všeč mi je, kadar se otroke in mlade jemlje resno ter se jim morda pokaže tudi filme, ki so malo bolj zahtevni in ki ne prinesejo vsega na pladnju."

Sara Kern, filmska režiserka
17.11.2022
"Branje ni samo to, kar smo poslušali v moji generaciji, da torej skrbi za lep besedni zaklad, da znaš pisati spise in postavljati vejice. Branje je dejavnost, ki spodbuja možgane, to je mlada dejavnost z vidika delovanja možganov."

Sabina Fras Popovič, knjižničarka
16.11.2022
"Če se vidi, da so ženske prišle na pozicije moči, na najvišje politične funkcije, to pomeni, da je to mogoče. In se bo verjetno več žensk v prihodnje lahko odločilo za podoben korak."

Ana Kalin, predsednica Ženskega lobija Slovenije
15.11.2022
"Na eni strani imamo robotsko medicino, po drugi strani pa zdravnike, ki se dušijo pod pritiskom in nezmožnostjo posvetiti pacientu deset minut."

Jernej Završnik, direktor mariborskega zdravstvenega doma
14.11.2022
"To nihanje med jezo, nejevero, ogorčenjem, ker so se javnega medija polastili ljudje, ki ga ne marajo, ki o njem komaj kaj vedo, ki mu ne želijo dobro in jim ni mar za občinstvo, kaj šele za ustvarjalce."

Ilinka Todorovski, novinarka RTVS
12.11.2022
"Katastrofični diskurz, ki narekuje, da je tik pred nami zlom, sesutje ali vsaj negativna sprememba, ki bo povsem spremenila naša življenja, je v politiki še posebej pomemben, saj je prek njega mogoče usmerjati družbo."

Marinko Banjac, politolog
11.11.2022
"Goljufom žrtve podatke izročajo prostovoljno, ker jih manipulirajo. To ni tehnologija, ampak psihologija."

Jasmina Mesić, koordinatorka nacionalnega programa ozaveščanja Varni na internetu
10.11.2022
"Ob spletnih družbenih omrežjih, ki jim nekateri zmotno pravijo družabna, obstajajo še prijateljska omrežja, ki jih poznamo že tisočletja. Ta nas dejansko napravijo družabne in nam pomagajo vzdrževati skupnost ter ohranjati človečnost."

Dan Podjed, antropolog
09.11.2022
"Da bi bili uspešni v prenašanju demokratičnih in civilizacijskih vrednot na mlajše generacije, se je treba takoj, odločno in učinkovito začeti boriti proti širitvi nestrpnosti in sovraštva med tistimi, ki so na pozicijah moči že tukaj in danes."

Matjaž Gruden, pravnik in kolumnist
08.11.2022
Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?