zadnje objavljene

pogledi

več
Janis Varufakis, nekdanji grški finančni minister in profesor ekonomije na Univerzi v Atenah, Project Syndicate

mnenje

več

SVET

Prepovedali bi prodajo električnih avtomobilov

P. P.
25.01.2023
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Senator Jim Anderson je v proceduro vložil nov zakon, s katerim bi od leta 2035 v tej državi obveljala nekakšna prepoved prodaje vseh vozil na električni pogon. V tem primeru to ne bi bila klasična prepoved, ampak zgolj spodbuda kupcem, da teh vozil ne kupujejo oziroma prodajajo. S sprejetjem tega zakona bi vrnili žogico zveznim državam Kalifornija in New York, ki sta že sprejeli odločitev, da se pri njih prepoveduje prodaja vozil s klasičnimi termičnimi motorji.

Naftna industrija je v ZDA še vedno izjemno močan igralec in v tem poslu se obrne veliko denarja, zvezna država Wyoming pa ima veliko črpališč nafte in plina. Čeprav je najmanj poseljena zvezna država v ZDA, kjer živi nekaj več kot pol milijona prebivalcev (0,17 % prebivalstva ZDA), je na osmem mestu lestvice največjih proizvajalk nafte v ZDA.

Ob predstavitvi novega zakona je senator Anderson komentiral: "Če vam niso všeč naši naftni avtomobili, nam niso všeč vaši električni avtomobili." 

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

povezani prispevki

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?