Honor predstavil prihodnost preklopnih pametnih telefonov

Gregor Grosman Gregor Grosman
07.12.2023 10:10

Preklopne naprave so tik pred tem, da postanejo običajne, umetna inteligenca na napravah utira pot transformativni dobi, pravi dr. Ray Guo s tehnološke družbe Honor.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na Kitajskem je več kot 64 odstotkov uporabnikov pametnih telefonov višjega cenovnega razreda odprtih za prehod na preklopne telefone.
Honor

Družba Honor je gostovala na Fortune Global Forumu 2023 v Abu Dhabiju ter sodelovala v razpravi o prihodnosti pametnih naprav. Poleg Raya Guoa, vodje marketinga pri tehnološkem podjetju, sta v panelu "Novi inteligentni svet: Kaj je naslednje za pametne naprave" sodelovala tudi Ben Wood, glavni analitik in vodja marketinga za CCS Insight ter Frank Holzman, globalni izvršni podpredsednik električnih storitev v podjetju TÜV Rheinland. 

"Poslovni svet vstopa v vznemirljivo novo obdobje, v katerem bo imela tehnologija osrednjo vlogo. Prepričan sem, da bodo inovacije, ki so osredotočene na človeka, zagotovile nove priložnosti za naslednjo generacijo pametnih naprav. Preklopne naprave so tik pred tem, da postanejo običajne, umetna inteligenca na napravah utira pot transformativni dobi, zgoraj omenjene tehnologije, osredotočene na človeka, kot je tehnologija zaslona za udobje oči pa izboljšujejo izkušnje interakcije med človekom in napravo. Z našega vidika je to naslednje za pametne naprave," je v panelu poudaril Guo.

Preklopni pametni telefoni bodo postali mainstream 

Med panelno razpravo so govorci primerjali preklopne naprave v industriji pametnih telefonov in električna vozila v avtomobilski industriji, pri čemer so prepričani, da sta obe panogi ustvarili nove koncepte za spreminjanje stvari na bolje. Najnovejši podatki kažejo, da je na Kitajskem več kot 64 odstotkov uporabnikov pametnih telefonov višjega cenovnega razreda odprtih za prehod na preklopne telefone, kar nakazuje, da je industrija na prelomni točki, ko postajajo preklopni pametni telefoni običajni. 

Prvi mož Honorja: Pregibni mobilniki so vstopili v obdobje milimetrov, ne več centimetrov

Poznavalci menijo, da nekatere lastnosti preklopnih naprav še niso izpopolnjene, predvsem prenosljivost, vzdržljivost in vzdržljivost baterije. Nekatere preklopne naprave so že danes po debelini in teži zelo blizu običajnim pametnim telefonom. Tem dimenzijam se je denimo zelo približal Honor Magic V2, za katerega proizvajalec navaja, da vzdrži vsaj 400 tisoč pregibov, uporabili pa so silicijevo-ogljikovo baterijsko tehnologijo, s katero želijo zagotoviti celodnevno življenjsko dobo baterije. 

Tehnologija zaslona za udobje oči glavna prednostna naloga

Po podatkih analitičnega podjetja Omdia je Honor Magic V2 trenutno najbolje prodajan preklopni model na kitajskem trgu, kjer ima 25-odstotni tržni delež v kategoriji preklopnikov. Povpraševanje uporabnikov naj bi uspeli zadovoljiti z vse bolj avtomatiziranim proizvodnim procesom, ki dosega stopnjo množične proizvodnje. Vse širša uporaba in vse bolj močna konkurenca v tem segmentu pa bo posledično znižala cene in naredila preklopne pametne telefone še bolj dostopne, je prepričan kitajski proizvajalec.

Pri Honorju razpolagajo z informacijami, da je po svetu vsaj 2,2 milijarde ljudi z okvaro vida, to pa bi lahko pri vsaj eni milijardi uporabnikov preprečili. Podjetje je vložilo več kot 140 milijonov dolarjev v raziskave in razvoj tehnologije zaslona ter razvilo več kot 500 patentov, povezanih z zasloni. Pred kratkim so odprli tudi nov namenski laboratorij za testiranje funkcij udobja za oči. Med razvitimi funkcijami za udobje oči sta denimo tehnologija zatemnitve in cirkadiani nočni zaslon delovanja, ki so ju že podprli tudi drugi proizvajalci, so zaključili.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta