Zmagi v sprintu na Norveško, Miha Šimenc do devetega mesta

N.S., STA
25.03.2023 02:53
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
STA

Do najboljšega rezultata v tej sezoni pa je z devetim mestom prišel edini Slovenec v izločilnih bojih Miha Šimenc. Ta je izpadel v polfinalu. Šimenc je v kvalifikacijah zasedel 23. mesto, v četrtfinalu pa je v najhitrejši skupini zasedel četrto mesto in po času napredoval v prvi polfinale v tej sezoni. V polfinalu je bil v svoji skupini peti in zasedel končno deveto mesto. V tej sezoni pred današnjim dnem ni bil boljši od 25. mesta, to mu je uspelo v Tallinnu in Dobbiacu. V karieri je bil dvakrat boljši leta 2020, ko je bil sedmi v Areju in osmi v Val di Fiemmeju. Preostala Slovenca se nista uvrstila med 30 najboljših. Vili Črv je bil v kvalifikacijah 59., Miha Ličef pa 67.

V finalu je prepričljivo slavil Johannes Hoesflot Klaebo. Zanj je bila to že 19. zmaga v sezoni, od tega deseta v sprintih za zanesljivo slavje v seštevku sprinta. Le na treh preizkušnjah so slavili drugi tekači. Danes je drugo mesto zasedel Šved Calle Halfvarsson, tretji je bil še en Norvežan Erik Valnes. V finalu je bilo kar pet Norvežanov.

V ženski konkurenci edina Slovenka Anja Mandeljc ni nastopila v kvalifikacijah. Še četrti sprint zapovrstjo pa je dobila Stavaas Skistad. Ta mesec je slavila v Drammnu, Falunu in Tallinu, skupno pa je to njena peta zmaga v sezoni. Drugo mesto je danes zasedla Švedinja Jonna Sundling, tretja je bila Tiril Udnes Weng. V finalu so nastopile zgolj Švedinje in Norvežanke. Švedinji je pripadel tudi skupni seštevek v sprintu. Drugič zapovrstjo je bila najboljša Maja Dahlqvist, ki v tej sezoni ni dobila niti ene sprinterske preizkušnje. Danes je bila četrta.

Sezona v smučarskem teku se bo končala z nedeljskima preizkušnjama na 20 km s skupinskim startom.

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta