Hrvatice padle še drugič

STA
24.05.2023 08:45
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Eva Lisec je Slovenijo popeljala do zmage, v petek pa se po dolgem času z reprezentanco vrača v Maribor.
Andrej Petelinsek

Slovenska ženska košarkarska reprezentanca je zabeležila drugo zmago v pripravah na evropsko prvenstvo, ki se bo čez dobre tri tedne začelo v Ljubljani. Po dveh visokih porazih proti Madžarski je v Podčetrtku še v drugo premagala Hrvaško, tokrat z izidom 81:71 (25:15, 36:32, 54:49).

V novi športni dvorani v Mengšu je za domače košarkarice navijalo lepo število gledalcev. Slovenke so se jim oddolžile z borbeno predstavo in drugo zaporedno zmago nad Hrvaticami.

Ob zmagi 81:71 so bile najbolj razpoložene Eva Lisec (14 točk in osem skokov), Tina Jakovina (11), Lea Debeljak (11 točk in osem skokov), Ajša Sivka (10) ter Hana Ivanuša (devet točk in sedem skokov).

Do začetka 39. evropskega prvenstva, ki bo od 15. do 25. junija v Sloveniji in Izraelu, bodo nato izbranke grškega selektorja na slovenski klopi Georgiosa Dikaioulakosa odigrale še tri prijateljske tekme; 29. maja se bodo v Mariboru srečale s Poljsko, 8. ter 9. junija v Stožicah in Kranju pa s Črno goro.

Slovenija je na uvodnih dveh tekmah izgubila z Madžarsko, 24. reprezentanco na lestvici Fiba. V Laškem je bilo 23 točk razlike, v Slovenskih Konjicah pa celo 32. Hrvaška (28. na lestvici Fibe), ki je ni med 16 udeleženkami Eurobasketa, je bila bolj primeren tekmec za zaključek prve polovice priprav.

Slovenske košarkarice, ki na lestvici mednarodne zveze zasedajo 19. mesto oziroma deseto med evropskimi reprezentancami, so rutinirano prišle do zmage. Slovenski selektor Dikaioulakos je tako lahko priložnost namenil vsem igralkam.

Slovenke so povedle že po štirih sekundah igre in prednosti niso več izpustile iz rok.

Hrvatice so sredi prve četrtine zaostajale za le dve (11:13), po delnem izidu 12:0 pa so rakete povedle s 25:11. V drugi del igre so se podale s prednostjo desetih točk, podobna razlika pa se je gibala vse do zaključka prvega polčasa, ko so članice gostujoče zasedbe s sedmimi zaporednimi točkami zaostanek znižale na štiri. Povsem enako je minil tudi drugi polčas in Slovenke so rutinirano slavile.

S tekmo proti Hrvaticam so članice slovenske reprezentance sklenile tretji cikel priprav na domače prvenstvo. Po prostem dnevu se bodo v petek preselile v Maribor. 

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta